Fotografija: Zbog zadobivenih ozljeda maloljetni vozač nije alkotestiran, već su mu izuzeti uzorci krvi i urina poradi analize na prisutnost alkohola/Foto: Vlado Kos/CROPIX (ilustracija)
Zbog zadobivenih ozljeda maloljetni vozač nije alkotestiran, već su mu izuzeti uzorci krvi i urina poradi analize na prisutnost alkohola/Foto: Vlado Kos/CROPIX (ilustracija)

Teška prometna u Severinu: "Mladić (16) s dvoje prijatelja sletio u jarak, u životnoj je opasnosti"

"Mladi vozač je uslijed udara i nekorištenja pojasa ispao iz vozila i zadobio teške ozljede. U vozilu su se kao putnici nalazili 18-godišnji vlasnik vozila i 15-godišnjak", kažu u policijiNoćas se u Severinu dogodila teška prometna nesreća koju je prouzročio 16-godišnjak koji je vozio automobil bez vozačke dozvole. Pritom je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Kako potvrđuju iz PU bjelovarsko-bilogorske, noćas, 15. kolovoza, oko 04.20 sati u Severinu, 16-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje jer nije položio vozački ispit. U vozilu su se kao putnici nalazili 18-godišnji vlasnik vozila i 15-godišnjak.

Izletio u zavoju

- Izlaskom iz oštrog zavoja u lijevo uslijed neprilagođene brzine kretanja osobinama kolnika (zavoj) izgubio je nadzor nad upravljačem vozila, te lijevim kotačima zahvatio bankinu, a potom u zanošenju sletio u putni jarak. Nakon slijetanja vozilo se odbacilo natrag na kolnik i ponovno sletjelo u putni jarak na suprotnoj strani kolnika, gdje se i zaustavilo, kažu iz PU.

- Uslijed udara i nekorištenja sigurnosnog pojasa vozač je ispao iz vozila i zadobio ozljede, te je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar gdje su mu kvalificirane teške tjelesne ozljede opasne po život.

18-godišnjak kao vlasnik osobnog automobila dao je na upravljanje vozilo maloljetniku iako je znao da on nema pravo upravljati vozilom.

Zbog zadobivenih ozljeda maloljetni vozač nije alkotestiran, već su mu izuzeti uzorci krvi i urina poradi analize na prisutnost alkohola, a po dobivenoj analizi slijedi adekvatna prijava, kažu u policiji.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku