Fotografija: Toyota je sletjela s ravnog dijela ceste/Foto: Čitatelj/MojPortal.hr
Toyota je sletjela s ravnog dijela ceste/Foto: Čitatelj/MojPortal.hr

U Kipu poginula žena (74) iz Pakraca, auto vozila 80-godišnjakinja koja se ničega ne sjeća

80-godišnja vozačica Toyote Yaris sletjela je s ceste u Kipu nakon što se s još dvije žene vraćala iz šopinga u DaruvaruU prometnoj nesreći koja se dogodila danas prije 11 sati na cesti između Kipa i Doljana, smrtno je stradala 74-godišnja žena iz Pakraca, a dvije su žene prevezene u pakračku bolnicu.

Poginula žena sjedila je na stražnjem sjedalu Toyote Yaris daruvarskih registracija dok je za upravljačem bila 80-godišnja žena koja se navodno ničega ne sjeća. S njima je u autu, na mjestu suvozačice, bila još jedna žena. Sve tri žene su s područja Pakraca.

Bile u šopingu u Daruvaru

Odmah po dojavi o nesreći na teren su izašli daruvarski policajci, ekipa Hitne medicinske pomoći iz Daruvara i Pakraca te vatrogasci koji su pomogli prilikom izvlačenja ozlijeđenih žena. 

Vozačica i suvozačica prevezene su u pakračku bolnicu gdje im je pružena liječnička pomoć.

Žene su se navodno vraćale u Pakrac iz Daruvara gdje su bile u šopingu. Očevid su obavili policajci iz Daruvara.

Kako nam je nakon očevida rekao načelnik Policijske postaje Daruvar, Dalibore Čajsa, do nesreće je došlo na ravnom dijelu ceste na ulazu u Kip iz smjera Daruvara.

Nije bila vezana

- Vozačica rođena 1943. godine upravljala je osobnim automobilom marke Toyota Yaris, daruvarskih registracija, iz smjera Daruvara prema Pakracu. Na ulazu u Kip, nije se držala svoje strane ceste, te je vozilom prešla na stranu ceste za vozila iz suprotnog smjera, zahvatila bankinu i sletjela s ceste gdje je udarila u prilazni most - rekao nam je načelnik Čajsa dodajući kako je na mjestu nesreće poginula 74-godišnja putnica koja je sjedila na stražnjem sjedalu, a koja nije bila vezana sigurnosnim pojasom.

Iz PU bjelovarsko bilogorske kasnije su priopćili da je 80-godišnjakinja nakon slijetanja s ceste prednjim dijelom vozila udarila u betonski prilazni most, prešla preko njega, nakon čega je udarila u zemlju od koje se vozilo odbilo. Toyota se potom prevrnula na bočnu stranu i udarila o tlo nakon čega se zarotirala te sa stražnjim dijelom udarila u jarak da bi se ponovno okrenula na kotače i zaustavila.

Suvozačica teško ozlijeđena

Suvozačica u dobi od 75 godina teško je ozlijeđena, dok je 80-godišnja vozačica lakše. Vozačica nije bila pod utjecajem alkohola. Po nalogu zamjenice Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, naložena je obdukcija nad tijelom tragično preminule žene.

- Smrtno stradala 74-godišnja M.M iz Pakraca je, nažalost, peta poginula osoba ove godine u prometnim nesrećama na prometnicama naše policijske uprave - rekli su u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!