Fotografija: Nesvakidašnji prizor šokirao je šumarske radnike/Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska
Galerija
Nesvakidašnji prizor šokirao je šumarske radnike/Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Netko ostavio ručnu bombu u vrećici na drvetu kod Dežanovca

Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je preuzeo i na siguran i adekvatan način pohranio ručnu bombu u skladište ubojne opreme do uništenjaDEŽANOVAC - Tokom jučerašnjeg dana šumarski radnici u Dežanovcu su u najmanju ruku naišli na nauobičnu zgodu. Naime, ni manje ni više, pronašli su ručnu bombu.

Bombu su zbrinuli policijski službenici/Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska
Bombu su zbrinuli policijski službenici/Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Kako stoji u policijskom izvješću, u srijedu, 01. prosinca, 65-godišnji vlasnik šume dojavio im je da su njegovi radnici pronašli neeksplodirana eksplozivna sredstva. Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je utvrdio da se u šumi koja se nalazi uz prometnicu Dežanovac - Kaštel Dežanovački na grani drveta u plastičnoj mrežastoj vrećici nalazi ručna bomba M-75. Policijski službenik preuzeo je i na siguran i adekvatan način pohranio ručnu bombu u skladište ubojne opreme do uništenja.

Podsjetnik na akciju

-Ovo je prilika da podsjetimo da se zahvaljujući našoj akciji „Manje oružja, manje tragedija“ takvo što može bez sankcija predati policiji, a za što je dovoljno nazvati 192.

Ručnu bombu pronašli su šumarski radnici/ Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska
Ručnu bombu pronašli su šumarski radnici/ Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Takva opasna sredstva ne odbacujte u prirodu, u smeće niti bilo gdje drugdje u okolinu jer na takav način ugrožavaju se životi drugih ljudi, a mogu postati i predmeti dječje igre ili znatiželje, poručuju iz PU bjelovarsko - bilogorske.