Fotografija: Nesreća se dogodila u Dežanovcu kod kućnog broja 345 /Foto: Marko Todorov/CROPIX (ilustracija)
Nesreća se dogodila u Dežanovcu kod kućnog broja 345 /Foto: Marko Todorov/CROPIX (ilustracija)

Vozač automobila daruvarskih registracija kritično nakon teške prometne nesreće u Dežanovcu

Nesreću je skrivio 65-godišnji vozač koji je prešao u suprotnu prometnu traku i direktno se sudario s autom kojim je upravljao 73-godišnjakTri su osobe stradale u teškoj prometnoj nesreći koja se jučer oko 21.15 sati dogodila u Dežanovcu.

Prema informacijama PU bjelovarsko-bilogorske, jedna je osoba zadobila ozljede opasne po život, druga je teško ozlijeđena, a treća lakše.

Do nesreće je došlo kada je 65-godišnjak upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registracijskih oznaka kroz Dežanovac.

Sletio s ceste

Izlaskom iz oštrog zavoja na desno kod kućnog broja 345, nije svoje vozilo držao na sredini obilježene prometne trake te je prešao na lijevu stranu kolnika i prednjim djelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila daruvarskih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 73-godišnjak.

Nakon sudara, bjelovarski automobil se zarotirao na kolniku, dok je daruvarski automobil od siline udara odbačen van kolnika.

73-godišnjak je vozilom hitne medicinske pomoći iz Daruvara prevezen na pružanje liječničke pomoći u Opću bolnicu Bjelovar gdje je konstatirano da je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Vozaču kaznena prijava

65-godišnjak i njegov 22-godišnji putnik su vozilom hitne medicinske pomoći iz Grubišnog Polja prevezeni u Opću županijsku bolnicu Pakrac gdje je konstatirano da je 65-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede, dok je 22-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život.

Očevid su na mjestu nesreće obavili policajci iz Daruvara.

Protiv 65-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog počinjenog kaznenog djela iz članka 227. Kaznenog zakona.