Fotografija: Policija je napravila očevid na mjestu događaja/Foto: Ivo Ravlić/CROPIX (ilustracija)
Policija je napravila očevid na mjestu događaja/Foto: Ivo Ravlić/CROPIX (ilustracija)

Netko ukrao crkveno zvono iz pravoslavne crkve u Kreštelovcu

Osim toga, policiji zasad nepoznati lopovi provalio je u prostorije nogometnog kluba u Dežanovc i ukrao veću količinu piva, sokova te prijenosno računalo i pisač. Opljačkan je i nogometni klub u KapeliciBjelovarska policija izvijestila je da su na području Bjelovarsko-bilogorske županije u proteklih tjedana dana zabilježene čak tri provale.

- Od utorka 9. studenog do četvrtka 11. studenog, nepoznati je počinitelj u Kreštelovcu, općina Dežanovac, provalio u crkvu vlasništvo Srpske pravoslavne crkve eparhije Slavonske crkvene općine Uljanik te demontirao i ukrao crkveno zvono. Nastala materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, kažu iz policije. 

Provale u nogometnim klubovima

Pored sakralnog objekta na meti lopova bila su prostoji dvaju nogometnih kluba.

- Od nedjelje 7. studenog do petka 12. studenog, nepoznati je počinitelj u  Dežanovcu provalio u prostorije nogometnog kluba te iz unutrašnjosti ukrao veću količinu piva, sokova te prijenosno računalo i pisač. Nastala materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dodaju iz PU bjelovarsko-bilogorske. 

Slijede kriminalistička istraživanja

Kako kažu u istom periodu provaljeno je i prostorije nogometnog kluba iz Kapelice.

- Nepoznati počinitelj ovdje je ukrao peć na drva s dva dimovodna koljena i dimovodnom cijevi te neutvrđenu količinu piva. Odgovorna osoba se trenutno nije mogla izjasniti o nastaloj materijalnoj šteti, ističu iz bjelovarske policije.

Za sva tri događaja slijede kriminalistička istraživanja, s ciljem pronalaska počinitelja.