Fotografija: Dijete nije nosilo zaštitnu kacigu na glavi/Foto: Robert Fajt/CROPIX, Luka Gerlanc/CROPIX
Dijete nije nosilo zaštitnu kacigu na glavi/Foto: Robert Fajt/CROPIX, Luka Gerlanc/CROPIX

STRAŠNO Dijete (12) biciklom palo u potok u Koreničanima: "Izgubilo je ravnotežu na mostu"

"Dijete je prevezeno u Opću bolnicu Virovitica gdje je zadržano na liječenju. Za vrijeme vožnje nije na glavi nosilo zaštitnu kacigu koja bi zasigurno spriječila ozljeđivanje", kažu u policijiĐULOVAC - U nedjelju, 30. srpnja, poslije 20 sati, u Koreničanima, naselju u Općini Đulovac, 12-godišnje dijete je zadobilo tjelesne ozljede u padu s bicikla, javljaju iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Naime, ono je upravljalo biciklom vozeći se drvenim mostom preko potoka, a dolaskom do sredine mosta izgubilo je ravnotežu i palo s biciklom u korito potoka.

- Dijete je pritom zadobilo ozljedu glave zbog čega je prevezeno u Opću bolnicu Virovitica gdje je zadržano na liječenju. Dijete za vrijeme vožnje nije na glavi nosilo zaštitnu kacigu koja bi zasigurno spriječila ozljeđivanje.

Apel za roditelje

Pozivamo i apeliramo prvenstveno na roditelje, koji trebaju biti ti koje će svojoj djeci savjetovati i poticati ih da za vrijeme vožnje na biciklu, posebno kada su još mali, moraju nositi zaštitnu kacigu kako bi izbjegli upravo ovakve događaje u kojima se djeca ozljede, upozoravaju iz policije.

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama je propisano da biciklisti mlađi od 16 godina, kao i osobe koje se prevoze na biciklu mlađe od 16 godina moraju na glavi nositi zaštitnu kacigu.

- Roditelji budite primjer svojoj djeci i savjetujte im da kaciga glavu čuva, poručuju iz policije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!