Fotografija: Foto: Biciklistički klub Titan
Galerija
Foto: Biciklistički klub Titan

Pakračanka Biljana Milić treća u Čazmi: "Pozlilo mi je i pala sam u jarak, ali nisam odustala"

Biljana je bila vodeća sve do pada. Cure su je prestigle dok je gurala bicikl do feed zone. Na cilj je ušla nakon 80 prijeđenih kilometara u nešto više od 5 satiPakračanka Biljana Milić osvojila je treće mjesto na biciklističkom maratonu "Čazma natura gravel challenge" koji se 16. srpnja održao na području Čazme. 

Start je bio kod ribarskog kompleksa Vustje uz rijeku Česmu u Čazmi, a vozilo se kružnim stazama kroz moslavačke šume, livade, polja i sela, ali i po neasfaltiranoj državnoj cesti D26.

Najteža staza

Natjecatelji su mogli birati Između tri staze. Od one koja je bila duga 47,6 kilometara, preko one od 63, 9 kilometara pa sve do najduže i najzahtjevnije - 80,7 kilometara. Biljana je zajedno s još dvije djevojke izabrala ovu najtežu, a prešla ju je za nešto više od 5 sati i to po paklenoj vrućini. 

Foto: Biciklistički klub Titan
Foto: Biciklistički klub Titan

- Kako me uvijek zadesi nešto na utrkama, tako sam i ovaj put imala cijelu dramu. Na 50.-om kilometru mi se samo smračilo pred očima, doslovno sam pala u jarak kraj ceste i tako ležala neko vrijeme. Kada sam malo došla k sebi i podignula se, pokušavala sam nastaviti vožnju, ali nije išlo. Gurala sam do feed zone. Tamo sam se zalijevala vodom, pojela bananu, malo došla k sebi i nastavila voziti. Do tada sam bila vodeća. Cure su me prestigle dok sam gurala bicikl - kaže nam Biljana priznajući kako ne zna koliko je na kraju zaostajala za ove dvije cure, jer na njih više nije obraćala pažnju. Bilo joj je samo važno da završi utrku jer za nju odustajanje nikada nije izbor.

Bilja na ulasku u cilj nakon prijeđenih 80 kilometara/Foto: Biciklistički klub Titan
Bilja na ulasku u cilj nakon prijeđenih 80 kilometara/Foto: Biciklistički klub Titan

- Bio je to veliki izazov za mene, i naravno da sam ponosna što sam to uspjela. Ovako, u cvijetu mladosti - smije se Biljana koja sa svojih 46. godina jedva čeka nove izazove.

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

Jedan od tih izazova svakako je organizacija utrke "Titanov ultimatum" koja će održati 19. kolovoza na stazi XC Kuna - kružnoj biciklističkoj stazi oko Omanovca, o čemu je naš kolega Mario Barać pisao OVDJE.

Naime, ova neumorna Pakračanka, koja je ujedno i predsjednica pakračkog biciklističkog kluba "Titan", sa svojim kolegama iz Jurom Rosićem i Markom Ljevarom ima velike ambicije vratiti Pakrac na biciklističku kartu Hrvatske, ali i ponovno popularizirati biciklizam u ovom kraju.

Biljana Milić preuzela je pakrački biciklistički klub/Foto: Privatni album
Biljana Milić preuzela je pakrački biciklistički klub/Foto: Privatni album

To, između ostalog, namjeravaju napraviti kroz utrku "Titanov ultimatum". Riječ je o pojedinačnim i ekipnim utrkama u neprekidnom trajanju od 6 odnosno 12 sati u muškoj i ženskoj kategoriji te u štafetnoj vožnji u trajanju od 12 sati za ekipe koje mogu imati od 2 do 4 članice ili člana.

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

- Što se tiče Titanske utrke, malo smo se obeshrabrili jer nam je jedan dio staze uništen u nevremenu koje je prošli tjedan poharalo naš kraj. Ali lijepo je vidjeti i čuti ljude koji se sami nude da nam pomognu, uplaćuju donacije i sudjelujuju kako god mogu - rekla nam je na kraju Pakračanka Biljana Milić o kojoj smo prije točno mjesec dana pisali OVDJE, kao jedinoj ženi koja je odvozila stazu dugu 50 kilometara na BRUT - Baranja rural trailu, biciklističkoj utrci po neasfaltiranim cestama, surducima i šumama Baranje.

Biljana Milić jedina na postolju u Baranji/Foto: BK Titan
Biljana Milić jedina na postolju u Baranji/Foto: BK Titan

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!