Fotografija: Daruvarčani Duško Ilijević i Ivan Ignatovski svoje bicikle predstavili su na biciklističkom sajmu u Frankfurtu/ Foto: SENTIMENTAL BIKES/ LICENCIRANE FOTOGRAFIJE
Galerija
Daruvarčani Duško Ilijević i Ivan Ignatovski svoje bicikle predstavili su na biciklističkom sajmu u Frankfurtu/ Foto: SENTIMENTAL BIKES/ LICENCIRANE FOTOGRAFIJE

Daruvarčani Duško Ilijević i Ivan Ignatovski u Frankfurtu predstavili električne bicikle: "Podsjećaju na BMX"

Električni bicikli iz daruvarskog pogona među prvima su takve vrste, od dizajna do sastavljanja u potpunosti proizvedeni u Hrvatskoj, što ih čini pravim hrvatskim proizvodomJedinstveni bicikli SentiMental Bikes, savršeno su se uklopili u ovogodišnju temu biciklističkog sajma u Frankfurtu 'Hello Future' kojega je posjetilo više od 65.000 posjetitelja. Iza priče o biciklima SentiMental stoje osnivač i kreativni direktor Duško Ilijević, koji je dječačku strast za biciklima i dizajnom pretvorio u više od hobija, te investitor Ivan Ignatovski, u čijoj se obiteljskoj tvornici proizvodnje opruga u Dežanovcu kraj Daruvara ručno proizvode komponente bicikala, dok se u pogonu u Daruvaru one slažu i isporučuju gotovi bicikli, piše tportal.

Duško Ilijević, Ivan Ignatovski i njihovi bicikli Noogat i Pralina/ Foto: SENTIMENTAL BIKES/ LICENCIRANE FOTOGRAFIJE
Duško Ilijević, Ivan Ignatovski i njihovi bicikli Noogat i Pralina/ Foto: SENTIMENTAL BIKES/ LICENCIRANE FOTOGRAFIJE

Električni bicikli iz daruvarskog pogona među prvima su takve vrste, od dizajna do sastavljanja u potpunosti proizvedeni u Hrvatskoj, što ih čini pravim hrvatskim proizvodom, dok njihov urbani karakter i autentični dizajn obećavaju velik potencijal za daljnje širenje na svjetskim tržištima.

Personalizirani bicikl

'Ideja iza SentiMentala je omogućiti vlasniku da u svoj bicikl unese dio svoje osobnosti i personalizira ga prema svojim potrebama, dok naša tehnologija osigurava pouzdanost i užitak vožnje na jedinstvenom, modernom i ekološki prihvatljivom prijevoznom sredstvu. Dizajn je autentičan i funkcionalan po uzoru na retro modele uz koje su odrastale mnoge generacije, pa tako dva modela koja smo predstavili u Frankfurtu i koje trenutačno proizvodimo za prodaju, Noogat i Pralina, izgledom podsjećaju na BMX bicikle iz 80-ih, koji su s brojnim dodacima i mogućnostima u ovom formatu savršeno prilagođeni današnjim uvjetima kretanja u gradu', zaključuje Duško Ilijević, osnivač i kreativni direktor SentiMental Bikesa.

Bicikl Pralina/ Foto: SENTIMENTAL BIKES/ LICENCIRANE FOTOGRAFIJE
Bicikl Pralina/ Foto: SENTIMENTAL BIKES/ LICENCIRANE FOTOGRAFIJE

SentiMental personalizira svaki pojedini bicikl u virtualnoj radionici na internetskoj stranici, a nakon odabira i potvrde narudžbe, svaki se ručno sastavlja, boja te isporučuje. Svi modeli dolaze s baterijom jačine 540Wh, što omogućava doseg od čak 80-100 kilometara prije sljedećeg punjenja baterije u zidnoj utičnici. Riječ je, ističu iz SentiMental Bikes, o idealnom vozilu za dnevne potrebe prijevoza u urbanim sredinama.

Razvoj novih prototipa

'Cilj je mogućnost personalizacije napraviti održivom u serijskoj proizvodnji, a Eurobike u Frankfurtu bila je najbolja platforma da predstavimo svoj proizvod stručnjacima iz industrije i srodnim tvrtkama iz cijelog svijeta, stvorimo veze i vratimo se s povratnim informacijama od struke i publike. Zahvalan sam što su organizatori prepoznali potencijal i pozvali nas kao jednog od izlagača, a veselimo se i službenom predstavljanju naših e-bicikala hrvatskom tržištu, što je plan u narednim mjesecima', zadovoljno je izjavio Ivan Ignatovski, investitor SentiMental Bikesa, te otkrio kako svakodnevno rade na razvoju novih prototipa, koji će, vjeruje, kod publike izazivati podjednako oduševljenje kao i dosadašnji modeli, koji su pažnju javnosti u Frankfurtu plijenili upravo zbog svoje autentičnosti i različitosti, piše tportal.

Ivan Ignatovski na sajmu Eurobike u Frankfurtu/ Foto: SENTIMENTAL BIKES/ LICENCIRANE FOTOGRAFIJE
Ivan Ignatovski na sajmu Eurobike u Frankfurtu/ Foto: SENTIMENTAL BIKES/ LICENCIRANE FOTOGRAFIJE
Bicikl Pralina/ Foto: SENTIMENTAL BIKES/ LICENCIRANE FOTOGRAFIJE
Bicikl Pralina/ Foto: SENTIMENTAL BIKES/ LICENCIRANE FOTOGRAFIJE

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!