Fotografija: Foto: Goran Šebelic/CROPIX (ilustracija)
Foto: Goran Šebelic/CROPIX (ilustracija)

S 2,88 promila vozio auto bez registracija: "Mora platiti 3000 eura i ne smije voziti 6 mjeseci"

Vozio je Opel Vectru bez registarske oznake, za vrijeme kad mu je vozačka dozvola oduzeta jer se nije podvrgnuo izvanrednom zdravstvenom pregleduMuškarac od 44 godine nepravomoćno je osuđen na Prekršajnom sudu u Bjelovaru jer je lani u kolovozu u 23.58 sati uhvaćen u Ulici Vladimira Nazora u Bjelovaru kako upravlja automobilom s 2,88 promila alkohola u krvi, piše Danica.hr.

Kako piše u presudi, upravljao je osobnim automobilom marke opel vectra bez registarske oznake, za vrijeme kad mu je vozačka dozvola oduzeta jer se nije podvrgnuo izvanrednom nadzornom zdravstvenom pregledu.

- Osim toga, 44-godišnjak je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, a što je utvrđeno upotrebom alkometra “Drager” gdje je  utvrđena koncentracija od 2,88 g/kg u litri izdahnutog zraka”, naveo je prekršajni sudac.

Suđeno mu u odsutnosti

Policajac kaže kako je te noći vozio presretač te uočio u prometu opel vectru bez registracije. Vozilo je zaustavljeno i utvrđeno je da njime upravlja okrivljeni koji je odmah alkotestiran.

- Sačinjen je zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu koji je okrivljeni i potpisao“, svjedočio je policajac na sudu, a 44-godišnji vozač se nije odazvao sudskim pozivima pa mu je suđeno u odsutnosti.

Bjelovarski prekršajni sudac kaznio ga je s gotovo 3000 eura: mora platiti 2640 kazne te oko 211 eura troškova sudskog postupka. Dobio je i šestomjesečnu zabranu upravljanja. Presuda je nepravomoćna, piše Danica.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!