Fotografija: Foto: Robert Fajt/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Robert Fajt/CROPIX (Ilustracija)

Pijan se kod Čazme posvađao i naguravao s policijom: "Dobio vrtoglavih 7 tisuća eura kazne"

"Šta ste me zaustavili, pustite me na miru, šta hoćete, ne znate vi tko sam ja, s kim imate posla", vikao je na policiju pijan 31-godišnjak kojeg je policija zaustavila u Dapcima kod ČazmeDvojica muškaraca od 30 i 21 godinu dobro će zapamtiti jutro kad su se pijani u automobilu posvađali i naguravali s policajcima. Izrečena im je najviša kazna ikad u Hrvatskoj, piše Danica.hr.

Prema ovotjednoj presudi, sve se dogodilo potkraj studenoga lani oko 10 sati u mjestu Dapci kod Čazme. 30-godišnjak je vozio VW golf pod utjecajem alkohola od 1,43 promila, a suvozač od 21 godinu napuhao je 1,78 promila.

- Šta ste me zaustavili, pustite me na miru, šta hoćete, ne znate vi tko sam ja, s kim imate posla, vikao je na policiju koja ga je zaustavila.

Kako nije prestajao, stavili su mu lisice nakon čega stariji muškarac pruža aktivan otpor odbijajući sjesti u službeno vozilo i udarao je nogama u isto.

- Zašto dirate mog prijatelja, zašto nas zaje*avate, ne znate tko smo mi, pridružio mu se i mlađi te je policiju ometao u postupanju jer ih je gurao svojim tijelom i ramenom pokušavajući zapriječiti ulaz u službeno vozilo.

Sve priznali

- 21-godišnjak je također pružao aktivan otpor odbijajući ulazak u službeno vozilo, radi čega su prema istome uporabljena sredstva prisile tjelesna snaga i sredstva za vezivanje“, ističe sudac u presudi.

30-godišnjak je proglašen krivim i osuđen na ukupnu novčanu kaznu od čak 6650 eura: 4000 za sukob s policajcima i 2650 eura za vožnju u pijanom stanju. Mora platiti i 340 eura prekršajnih troškova.

Dakle, sve zajedno na koncu ispada gotovo 7000 eura! Kako je bio uhićen te je u zatvoru proveo 15 dana, od kazne mu se oduzima 600 eura. Dobio je i 6 mjeseci zabrane vožnje.

Mlađi muškarac je osuđen na novčanu kaznu od 1000 eura te 340 eura prekršajnih troškova. On je u zatvoru bio tri dana, pa mu se od kazne oduzima 120 eura.

Obojica su odmah sve priznali i pokajali se, ali sudac nije imao milosti prema njima. Kao otegotna okolnost 30-godišnjaku je uzeta ranija višestruka kažnjavanost za prometne prekršaje. Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti.

Sudac: "Bili su uporni"

- Odlučujući o sankciji sud je, s obzirom na težinu samog prekršaja i okolnosti pod kojima je počinjen, okrivljenima izrekao takvu kaznu jer smatra kako se svrha kažnjavanja može ostvariti upravo izrečenom kaznom i tako utjecati na okrivljenike, ali i na sve ostale da ne čine ovakve ili slične prekršaje.

Kao otegotnu okolnost našao je upornost okrivljenika u ovakvom društveno neprihvatljivom ponašanju obzirom da su sa remećenjem javnog reda i mira nastavili i nakon što su upozoreni od strane djelatnika policije pri čemu su pružali i otpor radi čega su djelatnici policije morali uporabiti i sredstva prisile.

Uz to, oba okrivljenika ranije su prekršajno kažnjavana, od toga stariji muškarac višestruko, radi čega nije bilo mjesta primijeni odredbi o ublažavanju kazne iako su okrivljeni priznali počinjenje prekršaja”, naglasio je prekršajni sudac u Bjelovaru, piše Danica.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!