Fotografija: Foto: Joško Šupic/CROPIX (ilustracija)
Foto: Joško Šupic/CROPIX (ilustracija)

Osuđen gastarbajter koji se po Daruvaru vozio s 1,87 promila i bez vozačke dozvole

Prema presudi Općinskog suda u Bjelovaru, 30-godišnjak mora platiti 1450 eura kazne i mjesec dana ne smije sjesti za upravljač automobilaMuškarac od 30 godina iz okolice Daruvara, koji inače radi u Njemačkoj, mora platiti 1450 eura kazne i mjesec dana ne smije voziti auto jer je u studenom prošle godine uhvaćen u Daruvaru kako vozi pijan i bez vozačke dozvole.

Odlučio je to Općinski sud u Bjelovaru koji u svojoj nepravomoćnoj presudi navodi kako su daruvarski policajci 30-godišnjaka zaustavili 4. studenoga 2023. godine u 22.30 sati u Kolodvorskoj ulici dok je upravljao osobnim automobilom marke "Opel", njemačkih registarskih oznaka.

Zadržan u policiji

Policajci su ga tom prilikom alkotestirali i utvrdili da je u krvi imao 1,87 promila te da mu je vozačka dozvola istekla još 6. ožujka 2022. godine. 30-godišnji vozač tada je bio uhićen i zadržan u policijskim prostorijama u Daruvaru nakon čega su ga odvezli na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru. 

Policijska postaja Daruvar podnijela je protiv okrivljenika Optužni prijedlog za provođenje žurnog prekršajnog postupka, a sud ga je ovih dana kaznio novčanom kaznom u iznosu od 1450 eura te mu je izrekao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.

Priznao da je pio

Muškarac je policajcima priznao da je tog dana pio, ali je odbio potpisati zapisnik. On je inače zaposlen u Njemačkoj gdje nema prijavljenu adresu boravišta, a u Hrvatsku dolazi svaki vikend, gdje mu žive žena i djeca.

- Prilikom odmjeravanja kazne sud je kao olakotne okolnosti uzeo u obzir okrivljenikovo izričito priznanje počinjenja prekršaja i korektno držanje pred sudom, kao i činjenicu da je otac jednog maloljetnog djeteta, dok je kao otegotna okolnost uzeta u obzir činjenica da je već bio pravomoćno prekršajno kažnjavan zbog prekršaja iz područja prometa, što je provjereno uvidom u priloženu potvrdu Ministarstvu pravosuđa, Odjela za prekršajne evidencije - piše u sudskoj presudi.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!