Fotografija: Proteklog vikenda policajci su u BBŽ utvrdili čak 145 prometnih prekršaja/ Foto: Ivan Mijic/CROPIX
Proteklog vikenda policajci su u BBŽ utvrdili čak 145 prometnih prekršaja/ Foto: Ivan Mijic/CROPIX

REKORDER VIKENDA Muškarac (72) u Daruvaru vozio s 2,04 promila

Tijekom vikenda utvrđeno je čak 145 prometnih prekršaja, a dogodilo se i sedam prometnih nesreća, kažu iz PU bjelovarsko-bilogorskePolicijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom proteklog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. Pri tome su ukupno utvrdili 145 prometnih prekršaja od čega izdvajaju:

Kroz Kapelicu projurio sa 109 km/h

- 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2.04 g/kg, izmjerena kod 72-godišnjeg vozača u Daruvaru

- 76 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je Kapelici i ona je iznosila 109 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,

- 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

- 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te

- 34 ostalih prekršaja.

Sedam prometnih nesreća

U navedenom razdoblju na prometnicama PU bjelovarsko-bilogorske dogodilo se sedam prometnih nesreća. Kako kažu iz policije, u pet nesreća nastala je materijalna šteta, od čega po dvije na bjelovarskom i čazmanskom području te jedna na daruvarskom. Dvije prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama dogodile su se na čazmanskom i grubišnopoljskom području.

- S ciljem daljnjeg smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti u prometu na cestama, poduzimanje navedenih mjera u prometu se nastavlja, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.