Fotografija: Deda je pobjego s mjesta događaja nakon što je svojim automobilom udario u drugi, parkirani/Foto: Darko Tomas/CROPIX (Ilustracija)
Deda je pobjego s mjesta događaja nakon što je svojim automobilom udario u drugi, parkirani/Foto: Darko Tomas/CROPIX (Ilustracija)

Djedica u Pakracu išao u rikverc, udario u drugi automobil i pobjegao. Policija ga brzo pronašla

Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od pet tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseca, kažu u policijiPAKRAC – Proteklog vikenda policajci PU požeško – slavonske provodili su pojačane mjere u prometu. Rekorder koji zbog počinjenog prekršaja mora najdublje posegnuti u džep je 83-godišnjak iz Pakraca.

Naime, on je zaradio najveću novčanu kaznu za prekršaj koji se dogodio u petak 24. lipnja oko 8.45 sati u Pakracu na Trgu 76 bataljuna.

Išao u rikverc 

Kako piše u policijskom izvješću, 83-godišnjak se osobnim automobilom marke „OPEL“, daruvarskih registarskih oznaka kretao vozilom unazad i udario u parkirani osobni automobil marke „PEUGEOT“, daruvarskih registarskih oznaka u vlasništvu 64-godišnjaka. Potom se udaljio s mjesta prometne nesreće, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

Paprena kazna

-83-godišnjaku je izrečena novčana kazna u iznosu od pet tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseca, kažu u policiji.

Što se tiče ostalih prekršaja, tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 54 prekršaj - jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje i 42 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.