Fotografija: Policija je provela 24-satnu akciju nadzora brzine/ Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (ilustracija)
Policija je provela 24-satnu akciju nadzora brzine/ Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (ilustracija)

U 24 sata utvrđeno 114 prekšaja prekoračenja brzine. Rekorder vozio 57 km/h brže od dopuštenog

30 prekršaja utvrdili su policijski službenici dok je njih 84 utvrđeno uz pomoć tehničkih uređaja. Kontrola je vršena na 51 lokaciji od kojih su 26 predložili građani, kažu iz policijeU cijeloj Hrvatskoj, pa tako i na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u četvrtak, 24. ožujka provedena je 24-satna akcija nadzora brzine ROADPOL-ov Speed Marathon.

- Tijekom akcije na području PU bjelovarsko-bilogorske sankcionirano je 114 prekršaja vezanih uz brzinu kretanja vozila, od kojih su 30 utvrdili policijski službenici, dok je njih 84 utvrđeno uz pomoć tehničkih uređaja. Ukupno je kontrolirano je 149 vozila na 51 lokaciji od kojih su 26 predložili građani. Akciju je provodilo 29 policijskih službenika ove policijske uprave, izvijestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Rekorder u Velikom Vukovju

Dodaju i to da je najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena u Velikom Vukovju i ona je iznosila 107 km/h, iako je na spomenutoj dionici brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.

- Akcija je bila najavljena na nacionalnoj razini te u lokalnim medijima, a medijima i građanima omogućeno je sudjelovanje i praćenje nadzora brzine u vrijeme njegovog provođenja. Temeljem prikupljenih informacija možemo zaključiti da su građani pozitivno doživjeli ovu akciju te da sudjelovanje građana u ovakvim i sličnim akcijama doprinosi povećanju sigurnosti cestovnog prometa u našoj zemlji, kažu iz policije.

Pet prometnih nesreća

Tijekom provođenja pojačanog nadzora zabilježeno je pet prometnih nesreća od kojih njih tri s materijalnom štetom. Nadalje, u dvije prometne nesreće dvije osobe lakše su ozlijeđene.

- Zahvaljujemo građanima koji su se odazvali pozivu Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i predložili lokacije za koje su smatrali da bi bile pogodne, a samim time i učinkovite u smislu kontrole prometnih prekršaja, a sve u cilju njegovanja prometne kulture, zaključili su iz policije.