Fotografija: Brzina se mjeri na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima i izvan naselja/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX (ilustracija)
Brzina se mjeri na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima i izvan naselja/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX (ilustracija)

Peugeotom kroz Doljane jurio 103 km/h: Mora platiti kaznu i mjesec dana ne smije voziti auto

Ovog vikenda na prometnicama u nadležnosti PU bjelovarsko-bilogorske nije zabilježena niti jedna prometna nesreća, što je iznimno rijetka, ali nadasve pohvaljujuća pojavaNa području PU bjelovarsko-bilogorske policija je i ovog vikenda nastavila s pojačanim aktivnostima usmjerenim na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu, tzv. "četiri glavne ubojice u prometu“. 

Za "dlaku" izbjegao maksimalnu kaznu

- Najveće prekoračenje dozvoljene brzine zabilježeno je u Doljanima, pokraj Daruvara, gdje je uređaj za mjerenje brzine snimio osobno vozilo marke Peugeot. Izmjerena brzina iznosila je 103 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h na sat, poručili su iz bjelovarsko bilogorske policije te dodali da je prekršaj počinjen u subotu, 5. ožujka tijekom podneva. 

Neodgovorni vozač za dlaku je izbjegao najstrožu kaznu. Naime, kada mu se izmjerena brzina umanji za 10 posto, "upast" će u kategoriju od 30 do 50 km/h iznad dozvoljene brzine kretanja u naselju, za što je predviđena kazna od tri do sedam tisuća kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od jednog mjeseca. 

U Ivanskoj vozio mrtav

Ukupno su tijekom vikenda zabilježena 184 prometna prekršaja od čega iz policije izdvajaju:

-  18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,06 g/kg utvrđena je kod 54-godišnjeg muškarca, vozača osobnog automobila u Ivanskoj,

-  118 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja

-  16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, te

-  32 ostala prekršaja.

Bez prometnih nesreća

Iz policije poručuju i to da u navedenom razdoblju na prometnicama u nadležnosti PU bjelovarsko bilogorske nije se dogodila niti jedna prometna nesreća, što je iznimno rijetka, ali svakako pohvaljujuća pojava.

- Slijedom iznijetog, pozivamo sve sudionike u prometu da se i nadalje pridržavaju prometnih propisa i pravila kako bi ovako dobro stanje zadržali i nadalje na prometnicama naše policijske uprave, zaključili su iz bjelovarske policije.