Fotografija: Muškarac je trenutno iza rešetaka/ Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (ILUSTRACIJA)
Muškarac je trenutno iza rešetaka/ Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (ILUSTRACIJA)

Profesor bjelovarske škole završio u istražnom zatvoru zbog seksualnog zlostavljanja djeteta

Riječ je o teškim kaznenim djelima spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta mlađeg od 15 godina za koje je predviđena kazna zatvora do 15 godinaProfesor jedne bjelovarske škole završio je u istražnom zatvoru zbog sumnje da je seksualno zlostavljao dijete.

Naime, nakon što smo dobili informaciju o nemilom događaju, poslali smo upit Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru iz kojeg su nam odgovorili da su 7. srpnja donijeli rješenje o provođenju istrage protiv 61-godišnjeg muškarca zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo iz članka 166. stavak 2. u vezi članka 158. stavak 5. i 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo opisano u članku 158. stavak 6. u vezi stavka 2. Kaznenog zakona.

Riječ je o teškim kaznenim djelima spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta mlađeg od 15 godina za koje je predviđena kazna zatvora do 15 godina.

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke, bjelovarsko državno odvjetništvo predložilo je da se nad okrivljenikom odredi istražni zatvor, što je izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Bjelovaru, prihvatilo.