Fotografija: Foto: Damjan Tadić/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Damjan Tadić/CROPIX (Ilustracija)

Majka (40) fizički napala učenicu (15) nakon prekida veze s njezinim sinom (17)

Majka je napala učenicu kod kafića u Bjelovaru. Učiteljice i ravnateljica škole uspjele su spriječiti daljnji napad, a majka je učenici tada poručila da će je "srediti"
Majka (40) proglašena je krivom i osuđena jer je ozbiljno prijetila malodobnoj učenici (15) zbog neriješenih ljubavnih odnosa koje je imala s njezinim sinom (17).

Prema nepravomoćnoj presudi, ona je u veljači 2017. godine oko 13 sati u Bjelovaru, na nogostupu kod kafića, najprije fizički nasrnula na učenicu, a nakon što su učiteljice i ravnateljica škole spriječile daljni napad, rekla je da na tome neće stati, već će je srediti, piše Danica.hr.

Prisilni spolni odnos?

Na suđenju majka je rekla kako je učenica skoro dvije godine bila u vezi s njezinim sinom te su stalno bili kod njih doma. Nakon prekida, kaže, ona je pričala da ju je sin prisilio na seks i da je trudna. Tog dana htjela je s njom normalno razgovarati, ali učenica ju je odgurnula na cestu.

“Mog sina to je sve pogodilo i prestao je ići u školu, a tog dana bila sam u školi kako bih potražila savjet što učiniti. No, nisam prijetila učenici i nisam je napadala, htjela sam samo razgovarati”, branila se majka.

Malodobna učenica pak ispričala je kako je tog dana išla sa sata tjelesnog iz sportske dvorane te je naletjela na majku svojeg bivšeg dečka.

“Vikala je nešto vezano za sina pa me povukla za ruku. Iz kafića ubrzo su istrčale učiteljice moje škole i ravnateljica koje su nekako smirile situaciju. Ona je rekla da je čula da ja pričam da me je njezin sin silovao, pa me zbog toga tog dana napala.

Prijetnje i pozivi

Rekla je da će me srediti, koliko se sjećam. U ljubavnoj vezi sa sinom bila sam pet mjeseci, a kako je on bio bezobrazan i bez razloga se derao na mene, tu sam vezu prekinula što on nije htio prihvatiti, pa je i nakon toga nazivao mene i moje roditelje, prijetio mi”, ispričala je učenica na suđenju.

Učiteljice su na ročištu također potvrdile kako su se majka i učenica tog dana naguravale i svađale te ih je ravnateljica škole koja se tamo zatekla rastavljala i sprječavala da se dalje svađaju, piše Danica.hr.

Majka je proglašena krivom i nepravomoćno osuđena na četiri mjeseca uvjetnog zatvora. Može se žaliti na presudu.