Fotografija: 
Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (Ilustracija)

Policajac iz Daruvara spriječio razbojništvo u Novalji: "Savladao je muškarca koji je pištoljem prijetio zaposlenici"

Razbojnik (64) je s pištoljem ušao u kladionicu i od zaposlenice tražio novac. U tom naumu ga je spriječio bjelovarski policajac koji se sasvim slučajno našao na licu mjestaPrava drama odvijala se jučer u Novalji. Policajac iz Daruvara našao se na licu mjesta prilikom razbojništva u kladionici. Spriječio je u naumu pljačke 64-godišnjeg razbojnika koji je oružjem prijetio zaposlenici.

- Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom iz Novalje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva. Sumnjiči se da je jučer, 13. kolovoza u Novalji oko 13,50 sati ušao u kladionicu i uporabom pištolja prijetio 30-godišnjakinji tražeći novac.

U tom trenutku na mjestu događaja nalazio se policijski službenik PU bjelovarsko-bilogorske izvan službe koji ga je spriječio u daljnjem počinjenju kaznenog djela.

Plastični pištolj

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o plastičnom pištolju koji je oduzet na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, kažu iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Osumnjičeni 64-godišnjak je uhićen i biti će predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava bit će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako su se pohvalili iz PU bjelovarsko-bilogorske, njihov je policijski službenik izvan službe spriječio razbojništvo te je svojim hrabrim postupkom dokazao kako se radi i živi policijski posao, da ne ovisi o radnoj smjeni, dežurstvu i da policija brine i čuva građane 24 sata dnevno.

Kako doznajemo, policajac koji je u Novalji pokazao pravi čin herojstva, zaposlenik je Policijske postaje Daruvar.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku