Fotografija: Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr

OTKRIVAMO Otvorio je vrata auta i rekao: "'Ajde, sad izađi!" pa ga počeo ubadati nožem

Napadač je, navodno, imao i pušku "pumpericu", a 2006. godine je osuđen na 4,5 godina zatvora zbog razbojništva tijekom kojeg je s partnerom skrivio smrt Talijanke u Opatiji43-godišnji muškarac, koji je izazvao opsadno stanje danas u Bjelovaru, nakon što je oko 16.50 sati ispred trgovine u Radničkom naselju nožem izbo 39-godišnjaka i teško ga ozlijedio, već je bio u zatvoru zbog sudjelovanja u razbojništvu 2005. godine u kojem je smrtno stradala talijanska turistica. 

Prema izjavama očevidaca koji su danas u Bjelovaru svjedočili pokušaju ubojstva, žrtva napada se dovezla do lokalne trgovine s automobilom. Napadač je odmah prišao automobilu, otvorio vrata i, kažu svjedoci, rekao: 

- 'Ajde, izađi sad vani!

Višestruki ubodi

No, kada je vidio da muškarac neće izaći iz automobila, tvrde očevici, odmah mu je zadao jedan ubod nožem u vrat, a potom ga je, kažu nam Bjelovarčani koji su se zatekli na mjestu napada, još nekoliko puta izbo nožem po tijelu. Napadač i žrtva su, navodno, zajedno radili na građevinskim poslovima.

Očevici također kažu kako je zapravo sve moglo završiti puno gore jer je napadač sa sobom imao i pumpericu, poznatu i kao shotgun ili sačmarica. 

- Srećom pa nije došlo i do pucnjave, tko zna što se moglo onda dogoditi - kažu nam. Također su nam rekli da je inače bio poznat zbog problematičnog ponašanja.  

Nakon sukoba, napadač je bježao kroz dvorišta kuća i preko livada i kukuruznih polja, ali ga je policija brzo locirala i uhitila. Ozlijeđeni muškarac je prevezen u Opću bolnicu dr. Anđelko Višić.

Ozbiljne ozlijede

- Ozljede su ozbiljne, bio je na operaciji i one su mu sanirane. Trenutno je na intenzivnoj, ali je izvan životne opasnosti - rekla nam je ravnateljica bjelovarske bolnice Sanela Grbaš Bratković.

Kao što smo na početku napisali, napadač je već otprije poznat policiji. 

Naime, 2006. godine je osuđen na četiri i pol godine zatvora jer je s još jednim Bjelovarčaninom u Opatiji opljačkao talijanske turistkinje.   

Pljačka Talijanki

Napad na Talijanke dogodio se oko ponoći na stepenicama ispred hotela Imperijal. Turistkinje su se vraćale iz casina Madona. Dvojac iz Bjelovara ih odlučio opljačkati. Kada su jednoj Talijanki pokušali otrgnuti torbu, ona je pala na stepenice i zadobila ozljede glave od kojih je nakon 11 dana kome preminula u bolnici u Rijeci. Talijanki su ukrali 15.000 kuna.

Bjelovarčanin koji je danas pokušao ubiti čovjeka, tada se na sudu branio šutnjom, a njegov partner u razbojništvu je na suđenju sve pokušao svaliti na njega pa se ovaj na kraju ipak (neuspješno) branio tvrdeći da tada uopće nije bio u Opatiji.  

Bjelovarčanin koji je s njim sudjelovao u razbojništvu bio je osuđen na devet godina zatvora i to je bila jedinstvena kazna za dvije teške krađe i za razbojništvo.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!