Fotografija: Policija je pronašla počinitelje/Foto: Danijel Soldo/CROPIX (Ilustracija)
Policija je pronašla počinitelje/Foto: Danijel Soldo/CROPIX (Ilustracija)

Pronađen "dvojac" koji je s vatrenim oružjem upao u kuću umirovljeniku, vezao ga i pokrao

Temeljem pretrage domova jednog od osumnjičenih pronađen dio ukradenih predmeta, a uz to pronađeno je i oduzeto 5,3 grama praškaste materije nalik na drogu MDMA i amfetamin, kažu u policijiČAZMA - Priča o razbojništvu u nasleju pored Čazme dobila je svoj epilog. Naime, policijski službenici Policijske postaje Čazma i Garešnica, te Službe kriminalističke policije ove policijske uprave su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika, 20-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine i 17-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva na štetu 68-godišnjeg mještanina Bojane.

Pretres domova

-Osnovano se sumnja da su njih dvojica u ponedjeljak, 30. svibnja, tijekom poslijepodneva, iskoristili okolnost da je 68-godišnjak otključao ulazna vrata svoje obiteljske kuće u kojoj živi sam, te je jedan počinitelj ušao u kuću i oštećenog odgurnuo uslijed čega je on pao i ozlijedio se. Uz prijetnju vatrenim oružjem da će ozlijediti oštećenog iz kuće su ukrali dvije puške, pištolj, streljivo, mobitel, novčanik i druge predmete. Po odlasku oštećenog su vezali i zaprijetili da ne napušta kuću. Oštećeni 68-godišnjak štetu procjenjuje na više tisuća kuna, kažu iz policije i dodaju kako su temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru obavljene pretrage domova i osoba u kojima su pronađeni dio ukradenih predmeta dok je drugi dio ukradenih predmeta izuzet očevidom nedaleko mjesta događaja.

Pronašli amfetamin

Uz ukradene predmete, pretragom prostora koje koristi 20-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine pronađeno je i oduzeto 5,3 grama praškaste materije nalik na drogu MDMA i amfetamin, a što će biti proslijeđeno u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu, kažu iz policije.

-Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 20-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske te je jučer ispitan pred državnim odvjetnikom Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru.

Prema 17-godišnjem maloljetnom hrvatskom državljaninu slijedi kaznenu prijavu za mladež, te je također predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. On je također ispitan pred sudcem za mladež Županijskog suda za mladež u Bjelovaru, zaključuju u policiji.