Fotografija: Žena je predana pritvorskom nadzorniku/Foto: Željko Šop/ CROPIX (ilustracija)
Žena je predana pritvorskom nadzorniku/Foto: Željko Šop/ CROPIX (ilustracija)

Zagrepčanka i Zadranin dva puta u godinu dana na isti način opljačkali čovjeka iz Čazme

Žena (43) je dva puta svojim automobilom odvezla muškarca (47) u polje gdje bi im prilazio 31-godišnjak koji bi nasilno uzimao vrijedne predmete od 47-godišnjakaPolicijska uprava bjelovarsko bilogorska izvijestila je o nesvakidašnjim događajima na području Čazme.

Naime, tamošnji su policajci dovršili kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjom hrvatskom državljankom sa zagrebačkog područja i 31-godišnjim hrvatskim državljaninom sa zadarskog područja zbog sumnje da su zajedno počinili dva kaznena djela razbojništva na štetu 47-godišnjaka s čazmanskog područja.

- Kazneno djelo počinjeno je u subotu, 26. veljače, oko 20.00 sati, na način da je 43-godišnjakinja svojim osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka odvezla oštećenog na poljski put u Derezi, gdje je 31-godišnjak prišao vozilu i uporabom tjelesne snage od oštećenog nasilno uzeo novčanik i nakit u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna, kažu iz policije.

Identično razbojništvo

Dodaju i to da je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da su njih dvoje na gotovo identičan način u svibnju prošle godine počinili razbojništvo na štetu istog 47-godišnjaka, on on to tada nije prijavio. I tada ga je 43-godišnjakinja odvezla na nenaseljeni dio prometnice između Dereze i Cerine gdje mu je 31-godišnjak tjelesnom snagom ukrao nakit i sat u vrijednosti preko 30 tisuća kuna, a što je potom predao 43-godišnjakinji.

Počinitelji su jučer, 27. veljače uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.