Fotografija: Policajci su priveli maloljetnike koji su bili u nedozvoljenom noćnom izlasku/ Foto: Damir Krajac/CROPIX
Policajci su priveli maloljetnike koji su bili u nedozvoljenom noćnom izlasku/ Foto: Damir Krajac/CROPIX

Petero maloljetnika uhvaćeno u noćnom provodu: "Roditelji morali po njih u policijsku postaju"

Maloljetnici su privedeni u prostorije policije, a o njihovom nedozvoljenom izlasku bit će obaviješten Centar za socijalnu skrb BjelovarBjelovarski policajci u noći sa subote na nedjelju 29./30. listopada, proveli su preventivno represivnu akciju radi sprečavanja rizičnih i neprihvatljivih ponašanja mladih.

Kako kažu, akcija se odnosi na narušavanje javnog reda i mira, nedozvoljene noćne izlaske, udaljenja iz obiteljskih domova, bjegove iz domskih ustanova, prosjačenja, skitnje, konzumiranja sredstava ovisnosti na javnom mjestima (alkohol, psihoaktivne tvari, duhanski proizvodi), protupravna sudjelovanja u igrama na sreću, devastiranja društvene ili privatne imovine te kršenja prometnih propisa.

Prijava Centru za socijalnu skrb

- U akciji su nakon 23 sata, odnosno od 00.15 sati do 02.30 sati u Bjelovaru zatekli pet osoba mlađih od 16 godina bez pratnje roditelja ili odrasle osobe u koje roditelji imaju povjerenja. Maloljetnici su privedeni u prostorije policije. Pozvani su im roditelji koji su došli u policijsku postaju te ih preuzeli, kažu iz bjelovarske policije te dodaju da u vezi nedozvoljenog noćnog izlaska slijedi obavijest Centru za socijalnu skrb Bjelovar.