Fotografija: Foto: Goran Šebelic/CROPIX (ilustracija)
Foto: Goran Šebelic/CROPIX (ilustracija)

NESLAVNI REKORDER Muškarac (48) u Velikom Vukovju vozio bicikl s 3,06 promila

Tijekom vikenda utvrđeno je 121 prometnih prekršaja, a dogodilo se i osam prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, kažu iz policijePolicijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske s ciljem smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica tijekom proteklog vikenda nastavili su s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. 

Najbrži vozač na bjelovarskoj obilaznici

U provedenom pojačanom nadzoru ukupno su utvrdili 121 prometni prekršaj od čega izdvajaju:

- 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 3,06 g./kg., izmjerena kod 48-godišnjeg vozača bicikla u Velikom Vukovju

- 53 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je u Bjelovaru na Sjevernoj obilaznici i ona je iznosila 137 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 90 km/h,

- 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

- 3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te

- 41 ostalih prekršaja, navode iz PU bjelovarsko-bilogorske.

U organizaciji mreže prometnih policija država Europe – ROADPOL, protekli tjedan, od 10. do 16. listopada, na području cijele Republike Hrvatske provodio se pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.

Kontrola teretnih vozila

- Shodno tome, u petak 14. listopada od 8 do 14 sati na području naše policijske uprave proveden je pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa. U nadzoru je kontrolirano 19 autobusa te nije utvrđen niti jedan prekršaj. Što se tiče teretnih vozila, kontrolirano ih je 20 te je utvrđeno 9 prekršaja, a radi se o sljedećim prekršajima:

- 4 prekršaja tehničke ispravnosti

- 3 prekršaja tahografa

- 2 prekršaja vremena upravljanja, dodaju iz policije.

Kako kažu, u navedenom razdoblju na prometnicama PU bjelovarsko-bilogorske dogodilo se osam prometnih nesreća. 

- Sedam prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom, od toga pet na bjelovarskom te dvije na garešničkom području. U prometnoj nesreći na grubišnopoljskom području, jedna osoba je teže ozlijeđena, ističu iz PU bjelovarsko-bilogorske te dodaju da se poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja te pozivaju sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.