Fotografija: Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (ilustracija)
Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (ilustracija)

Šestero maloljetnika završilo u daruvarskoj policiji: "Bili su u gradu iza ponoći bez roditelja"

Policija je pozvala njihove roditelje u postaju, a o nedozvoljenom izlasku maloljetnih osoba obavijestit će Centar za socijalnu skrb u DaruvaruPolicajci iz Daruvara proveli su u Daruvaru u noći sa subote na nedjelju preventivno-represivnu akciju s ciljem spriječavanja rizičnih i neprihvaljivih ponašanja mladih, izvijestili su danas iz PU bjelovarsko-bilogorske. 

U PU bjelovarsko-bilogorskoj pojašnjavaju kako se rizična i neprihvatlja ponašanja mladih manifestiraju u vidu nedozvoljenih noćnih izlazaka, narušavanja javnog reda i mira, udaljenja iz obiteljskih domova, bjegova iz domskih ustanova, prosjačenja, skitnje, konzumiranja sredstava ovisnosti na javnom mjestima (alkohol, psihoaktivne tvari, duhanski proizvodi), protupravnih sudjelovanja u igrama na sreću, devastiranja društvene ili privatne imovine te kršenja prometnih propisa.

Preuzeli djecu

- Zatekli smo šest osoba mlađih od 16 godina bez pratnje roditelja ili odrasle osobe u koje roditelji imaju povjerenja. Tri maloljetne osobe koje su 2007. i 2008. godište, zatekli smo u 0.25 sati na cesti u ulici Stjepana Radića u Daruvaru, a tri maloljetne osobe istih godišta zatekli smo sat vremena kasnije u Ulici Petra Svačića. Sve maloljetne osobe dovedene su u Policijsku postaju Daruvar, pozvani su njihovi roditelji i oni su preuzeli djecu. U tri slučaja roditelji su dali dopuštenje za izlazak djece, a u tri slučaja roditelji su izjavili kako su djeca bila vani bez njihovog dopuštenja - rekao nam je načelnik Policijske postaje Daruvar, Dalibor Čajsa, napominjući kako će o nedozvoljenom izlasku maloljetnih osoba obavijestiti Centar za socijalnu skrb Daruvar.