Fotografija: Foto: Danijel Soldo/Cropix (ilustracija)
Foto: Danijel Soldo/Cropix (ilustracija)

Otac (39) izmlatio neposlušnog maloljetnog sina, prijeti mu zatvor

Otac je sina kaznio udarivši ga više puta šakama po glavi i tijelu, nanijevši mu lake tjelesne ozljede u vidu ogrebotina kože lijeve strane vrata i ogrebotina kože desne nadlakticeOtac (39) iz Slavonije uhićen je nakon što je u obiteljskoj kući istukao svojeg malodobnog sina (14). Prijeti mu zatvor, piše Danica.hr

Prema optužnici, on je početkom kolovoza ove godine oko 19 sati u jednom slavonskom selu u obiteljskoj kući zbog neposluha odlučio fizički kazniti dječaka.

Podignuta optužnica

“Iako svjestan da time ugrožava djetetovo zdravlje, odgoj i razvoj, zbog neposluha ga je kaznio udarivši ga više puta šakama po glavi i tijelu, nanijevši mu time lake tjelesne ozljede u vidu ogrebotina kože lijeve strane vrata i ogrebotina kože desne nadlaktice.

Dakle, kao roditelj zlostavio je dijete, pa je time počinio kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece, povredom djetetovih prava”, navodi se u optužnici koju je protiv njega ovih dana podiglo državno odvjetništvo za mladež.

Vještačenje ozljeda

Ispitan u svojstvu osumnjičenika, otac je priznao počinjenje kaznenog djela pravdajući se provokacijama od strane sina. Nakon incidenta, dječak je odmah nazvao policiju.

“Obavljeno je i liječničko vještačenje ozljeda koje je zadobilo dijete, a iz kojeg proizlazi da se radi o lakim tjelesnim ozljedama”, utvrđeno je tijekom istrage tog mučnog slučaja.

U optužnici je predloženo da se oca osudi na godinu dana zatvora u koji neće ići ako u roku od godinu dana ne počini slično nedjelo.

Uzimajući u obzir način i okolnosti počinjenja djela te životnu dob djeteta, tužitelji drže kako je predložena sankcija razmjerna stupnju krivnje i svim okolnostima, piše Danica.hr

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!