Fotografija: Foto: Tomislav Krišto/CROPIX (ilustracija)
Foto: Tomislav Krišto/CROPIX (ilustracija)

"Majstore, nemaš masku!". U dućanu izmlatio kupca, sud ga proglasio krivim

Prema nepravomoćnoj presudi koju je bjelovarski sudac donio ovih dana mora platiti 381 kuna kazne i podmiriti 100 kuna troškovaMuškarac (39) proglašen je krivim i osuđen jer je šakom izudarao čovjeka koji je u dućan došao bez maske, piše Danica.hr.

Prema presudi prekršajnog suca, time je “tučnjavom na javnome mjestu uznemiravao građane i narušavao red i mir”. Sve se dogodilo lani u studenome oko 18.30 sati u trgovini Lonia u mjestu Narta nedaleko od Bjelovara.

“Narušavao je javni red i mir na način da je unutar trgovine Lonia kupcu prigovorio: "Majstore, nemaš masku", nakon čega su izašli iz trgovine, da bi se ponovno vratili.

U trenutku kada se kupac nalazio uz pult trgovine prigovorio mu je ‘da nema masku’, te mu je kupac odgovorio "da mu je maska potrgana".

Potom ga je muškarac dva puta otvorenom šakom udario u predjelu nosa i više puta po desnoj strani potiljka, navodi se u nepravomoćnoj presudi koju je bjelovarski sudac donio ovih dana.

Nasilni muškarac, prema presudi, mora platiti novčanu kaznu od 50 nekadašnjih njemačkih maraka, odnosno 381 kunu. Mora podmiriti i 100 kuna troškova prekršajnog postupka. Na presudu se može žaliti.