Fotografija: Foto: Josko Supic/CROPIX (ilustracija)
Foto: Josko Supic/CROPIX (ilustracija)

Mladi vozač divljao Čazmom s 2.72 promila, bez vozačke i u neregistriranom autu

20-godišnjak je priveden u službene prostorije policije i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, kažu u policijiU ponedjeljak, 25. prosinca, oko 2,30 sati, u Čazmi prilikom kontrole prometa u ulici Franje Vidovića zatečen je 20-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom bez registarskih pločica. No, to je samo vrh ledenog brijega prometnih prekršaja koje je ovaj mladić uspio "skupiti".

Provjerama je utvrđeno da je 20-godišnjak upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima te da vozilo kojim je upravljao nije registrirano, tehnički pregledano i da za njega nije sklopljena polica obaveznog osiguranja u prometu.

Odveden na triježnjenje

Izvršenim alkotestiranjem 20-godišnjaku je utvrđena koncentracija od 2,72 g/kg alkohola u izdahnutom zraku. S obzirom na to da je postojala opasnost od ponavljanja prekršaja 20-godišnjak je priveden u službene prostorije policije i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obaveznim osiguranjima u prometu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!