Fotografija: Muškarac je dva puta u četiri dana napravio isti prekršaj//Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)
Muškarac je dva puta u četiri dana napravio isti prekršaj//Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)

NEPOPRAVLJIV U četiri dana dva puta palio opasno smeće u predgrađu Bjelovara

Muškarac je u dvorištu obiteljske kuće palio kablove, električne aparate te drugo smeće što je izazivalo gust dim i smradNeki su stvarno nepopravljivi u činjenju prekršaja.

Policija je tako prije nekoliko dana, točnije u petak oko 15 sati, došla po prijavi susjeda koji su rekli da muškarac u dvorištu obiteljske kuće pali različiti otpad zbog čega se mjestom u predgrađu Bjelovara širio gust dim i nesnosan smrad. Dolaskom na teren zatekli su ga kako spaljuje razne kablove, izolacijske cijevi i drugi otpad pa ga prijavili zbog kršenja Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

Opet pozvana policija

To ga, izgleda, nije nimalo uznemirilo. Štoviše, isto je ponovio samo četiri dana kasnije, u utorak, ovog puta oko 17 sati. Bjelovarska policija opet je pozvana na teren zbog gustog crnog dima i strašnog smrada, zbog kojeg su mještani bili zabrinuti i za zdravlje.

- Muškarac je spaljivao razni komunalni otpad (odjeću, električne kablove, stare električne aparate i dr.), a pritom se stvarao gusti dim i neugodan miris koji se širio mjestom čime je 35-godišnjak počinio prekršaj iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom - kažu u policiji.

Podaci o počinjenom prekršaju i prekršitelju proslijeđeni su nadležnoj inspekciji zaštite okoliša koja bi muškarcu za oba slučaja mogla izreći visoku novčanu kaznu.

Neslužbeno doznajemo kako je kablove, cijevi i ostalo palio kako bi došao do bakra za prodaju.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!