Fotografija: Izgaranjem guma stvara se gusti dim neugodnog mirisa/Foto: Tom Dubravec/CROPIX (ilustracija)
Izgaranjem guma stvara se gusti dim neugodnog mirisa/Foto: Tom Dubravec/CROPIX (ilustracija)

Mladić iz Kaniške Ive u voćnjaku palio automobilske gume, sjedala i stare bicikle

Ovo nije prvi put da se u tom mjestu pale stvari koje bi trebale završiti na otpadu. Lani u siječnju troje mještana je prijavljeno jer su palili stare automobileU Kaniškoj Ivi opet se pali otpad.

Policija je izvijestila kako je jučer u večernjim satima 25-godišnjak u svojem voćnjaku u Kaniškoj Ivi spaljivao automobilske gume, sjedala i stare bicikle. Spaljivanje je stvaralo neugodan miris i dim koji se širio mjestom Kaniška Iva.

- Zbog počinjenog prekršaja iz članka 18. stavka 5. Zakona o gospodarenju otpadom, protiv 25-godišnjaka slijedi obavijest o počinjenom prekršaju nadležnom Državnom inspektoratu - kažu u policiji.

Ovo nije prvi put da se u tom mjestu pale stvari koje bi trebale završiti na otpadu.

Palili stare aute

Naime, prije nešto više od godinu dana, OVDJE smo izvještavali o paljenjima starih automobila u Kaniškoj Ivi.

Tako su sredinom siječnja prošle godine mještani javili policiji da 20-godišnja djevojka pali auto u svom dvorištu, a dva dana kasnije isto su napravila i dva njezina sumještanina.

Naime, 50-godišnji mještanin Kaniške Ive pokraj svoje je kuće spaljivao karoseriju starog automobila, a 24-godišnji mladić u svom je dvorištu palio automobilske dijelove i sjedala. Budući da se paljenjem starih karamboliranih auta, stvorio gusti dim neugodnog mirisa, sumještani su pozvali policiju. 

Policijski službenici Policijske postaje Garešnica su Državnom inspektoratu proslijedili obavijesti o počinjenom prekršaju iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom protiv ova dva mještanina Kaniške Ive i 20-godišnje djevojke.