Fotografija: Mladić iz Pakraca uvjeravao je policiju da mu je netko hakirao račun u kladionici/Foto: Jure Mišković/ CROPIX (ilustracija)
Mladić iz Pakraca uvjeravao je policiju da mu je netko hakirao račun u kladionici/Foto: Jure Mišković/ CROPIX (ilustracija)

Na Facebooku objavio dobitni listić kladionice pa ostao bez osvojenih 23.000 eura

Prevarant je ukucao broj i kôd dobitnog listića kojeg je vidio na Facebooku, a kladionica mu je na njegov korisnički račun isplatila 23.000 euraDa stvarno trebate dobro razmisliti što objavljujete na društvenim mrežama, pokazuje primjer muškarca iz Bjelovara koji se pohvalio dobitkom na kladionici i onda ostao bez njega.

Naime, on se 27. kolovoza pohvalio dobitkom od 23.000 eura na kladionici tako što je objavio fotografiju dobitnog listića na svom Facebook profilu. Tu je fotografiju vidio 27-godišnji mladić koji je potom na stranici kladionice hladno ukucao broj i kôd dobitnog listića, a kladionica mu je na njegov korisnički račun isplatila dobitak u iznosu od 23.000 eura.

Podignuta optužnica

- Nakon toga je uporabom određene aplikacije na svoje ime obavio isplatu čime je oštetio muškarca za navedeni iznos - kažu u Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru i dodaju kako je protiv 27-godišnjaka podignuta optužnica zbog  kaznenog djela računalne prijevare iz čl. 271. st. 1. Kaznenog zakona.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!