Fotografija: Policija stalno upozorava građane da se čuvaju lažnih ponuditelja kredita preko interneta/ Foto: Davor Pongračić/ CROPIX (ilustracija)
Policija stalno upozorava građane da se čuvaju lažnih ponuditelja kredita preko interneta/ Foto: Davor Pongračić/ CROPIX (ilustracija)

Pakračanin nasjeo na online kredit preko društvenih mreža

Policija je u ovom slučaju prijavila dvojicu mladića iz Zagreba za kazneno djelo Krivotvorenje isprave i Računalne prijevare
Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića s područja Zagreba u dobi 20 i 21 godine koje se sumnjiči da su počinili  kaznena djela Krivotvorenje isprave i Računalna prijevara.

Paysafecard bonovi

Prema policijskom priopćenju, njih se sumnjiči da su tijekom 2019. godine kreirali korisnički račun jednoj na društvenoj mreži te tada 51-godišnjaku s područja Pakraca ponudili realizaciju kredita pod uvjetom da im proslijedi fotografiju svoje osobne iskaznice i uplati 900 za obradu kredita plativo u paysafecard bonovima, što je on i učinio.

Krivotvoreni obrazac

Nadalje je utvrđeno da su kao dokaz navodne obrade kredita poslali krivotvoreni obrazac za uplatu preko kojeg je kredit trebao biti isplaćen. Protiv dvojice prevaranata slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.