Fotografija: Dosjetljivog mladića s lažiranim drvenim registracijskim pločicama policija je uhvatila na graničnom prijelazu/Foto: Goran Sebelic/CROPIX (Ilustracija)
Dosjetljivog mladića s lažiranim drvenim registracijskim pločicama policija je uhvatila na graničnom prijelazu/Foto: Goran Sebelic/CROPIX (Ilustracija)

Mladiću policija oduzela registracijske pločice, pa "sklepao" – drvene. Skužili ga na granici

Dosjetljivi muškarac je isprintao registracijsku oznaku pa papir i potom papir zalijepio na drvo misleći da nitko ništa neće posumnjati. No, prevario seNevjerojatan pokušaj prevare policije izveo je 25-godišnji mladić kojem su policajci ranije oduzeli registracijske pločice zbog tehničke neispravnosti automobila, piše Danica.hr.

On se, naime, dosjetio kako doskočiti tom problemu pa je sam izradio nove pločice od – drveta! Potom je isprintao registracijsku oznaku pa papir zalijepio na drvo misleći da nitko ništa neće posumnjati. No, prevario se.

-Na graničnom prijelazu Stara Gradiška u četvrtak oko 18 sati na izlazu iz Hrvatske kontroliran je osobni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih pločica i 25-godišnji vozač, inače državljanin Švicarske.

Na drvo nalijepio papir

Policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost registracijskih pločica te su nad 25-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da je istome 1. kolovoza policija u Austriji oduzela pločice zbog tehničke neispravnosti vozila, a do otklanjanja neispravnosti.

Do 4. kolovoza isti nije otklonio neispravnost vozila, već je sačinio registracijske pločice od drveta na koje je nalijepio papir sa napisanom registracijskom oznakom, te ih uporabio kao prave.

Policijski službenici su vozilo isključili iz prometa i oduzeli pločice te protiv 25-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenja isprave, otkrili su danas iz policije, piše Danica.hr.