Fotografija: Policija svako malo zapljeni određenu količinu oružja i eksplozivnih sredstava iz domovinskog rata/Foto: Mate Piškor/CROPIX (ilustracija)
Policija svako malo zapljeni određenu količinu oružja i eksplozivnih sredstava iz domovinskog rata/Foto: Mate Piškor/CROPIX (ilustracija)

Djeca iz Pakraca pronašla ostatke mine pokraj nogometnog igrališta

Minu je izuzeo policijski službenih zadužen za protueksplozivna sredstva i odnio u policijsku postaju u Pakracu. Isto tako, dan ranije jedan je Pakračanin policiji anonimno predao tisuću komada streljivaU Ulici Matice Hrvatske u polju u blizini nogometnog igrališta djeca su u prvog dana nove godine pronašla ostatak tromblonske mine za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata.

Ostatke mine izuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Trajne posljedice

Dan ranije, također na području Pakraca, jedan je građanin anonimno predao policiji tisuću komada streljiva.

"Ilegalno oružje ugrožava ljudske živote, ostavlja trajne posljedice i potencijalna je tragedija koja se svakom može dogoditi, a posebno u situaciji kada je ono dostupno  djeci i osobama koje ne razumiju potencijalu opasnost.

Nema prijave

 Opasnost se može izbjeći, obiteljski dom i okružje može biti sigurno, a oružje ne mora doći u ruke djece ili drugih osoba ako se prijavi policiji koja će isto izuzeti sa mjesta gdje se nalazi.

Protiv građanina koji prijavi zabranjeno i dozvoljeno oružje policiji radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak sukladno čl. 79. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana", poručuju iz MUP-a.