Fotografija: 26-godišnji mladić pucao prema četvorici mladića ispred Star caffea u ulici Stjepana Radića u Daruvaru. Policija je tri dana nakon pucnjave tražila čahure po Radićevoj ulici / Foto: Dijana Puhalo
26-godišnji mladić pucao prema četvorici mladića ispred Star caffea u ulici Stjepana Radića u Daruvaru. Policija je tri dana nakon pucnjave tražila čahure po Radićevoj ulici / Foto: Dijana Puhalo

Pucao prema četvorici mladića jer su vrijeđali njegovu ženu?

U pucnjavi, srećom, nitko nije nastradao, a osumnjičeni je zaradio dvije kaznene prijaveSamo pukom srećom nitko nije stradao u pucnjavi koja se dogodila u subotu dvadesetak minuta prije ponoći ispred jednog kafića u Ulici Stjepana Radića u Daruvaru. Naime, kako je izvjestila PU bjelovarsko-bilogorska, nakon svađe 26-godišnjeg mladića s četvoricom mladića, 26-godišnjak je sjeo u svoj auto, otvorio vjetrobransko staklo na vratima vozača i i ispalio dva hica iz pištolja prema mladićima koji su se u tom trenutku nalazili iza njegovog auta. U pucnjavi, srećom, nitko nije ozlijeđen. Prije nego što se odvezao u nepoznato, 26-godišnjak je četvorici mladića zaprijetio da će ih sve pobiti.

Daruvarski policajci su na mjestu događaja napravili očevid i uskoro uhitili osumnjičenog 26-godišnjaka nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje. Policija je u nedjelju temeljem sudskog naloga pretražila auto i kuću osumnjičenog gdje su pronašli pušku i deset komada pripadajućeg streljiva i pištolj s mecima za koje je osumnjičeni imao uredne dozvole. Pronađena su i dva metka za koje osumnjičeni mladić nije imao potrebne papire. Zbog toga će zaraditi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja. Svo pronađeno oružje mu je privremeno oduzeto. U ponedjeljak je dovršeno kriminalističko istraživanje te je zbog sumnje da je počinio četiri kaznena djela prijetnje i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku u Bjelovaru.

Kako neslužbeno doznajemo, 26-godišnjak se u subotu kasno navečer odlučio obračunati s četvoricom mladića koji su navodno bili neugodni prema njegovoj supruzi. Naime, nakon što je njegova supruga u subotu navečer došla s posla, rekla mu je da su joj četvorica mladića nešto ružno dobacivali i vrijeđali je. Suprug je tada sjeo u svoj auto i otišao do kafića u kojem su se mladići zabavljali i verbalno ih napao zbog toga što su izgovorili njegovoj ženi. Oni mu ga, navodno, tada toliko isprovocirali da je uzeo pištolj iz auta i zapucao prema njima.