Fotografija: Nesretna žena zadobila je teške tjelesne ozljede/Foto: Robert Fajt/CROPIX
Nesretna žena zadobila je teške tjelesne ozljede/Foto: Robert Fajt/CROPIX

Intenzivno se traga za vozačem koji je u Velikim Zdencima udario ženu na biciklu i pobjegao

"Rezultati očevida obično pokažu koja je bila marka vozila, jer često ostaju tragovi na mjestu nesreće. K tome, obično se i svjedoci prisjete nekih detalja koji mogu pomoći u istrazi" - kazali su nam iz PU
Još uvijek se traga za nesavjesnim vozačem koji je prije dva dana udario ženu na biciklu i pobjegao s mjesta nesreće, a da nije ozlijeđenoj osobi pružio pomoć, potvrdili su nam to iz PU bjelovarsko - bilogorske.

Inače, kako stoji u policijskom izvješću, nesretni se događaj zbio u ponedjeljak 16. kolovoza oko 20.20 sati, kada je nepoznati vozač upravljao nepoznatim vozilom bijele boje te se kretao kolnikom državne ceste 45 iz smjera Garešnice u smjeru Grubišnog Polja.

Teške ozljede

Dolaskom u mjesto Veliki Zdenci u Ulici Mate Lovraka u blizini kućnog broja 33, prednjim desnim dijelom svojeg automobila udario je u zadnji dio bicikla s kojim je u istom smjeru uz desni rub kolnika upravljala 67-godišnjakinja. 

Uslijed udara, bicikl i biciklistica su odbačeni u desni putni jarak, a nepoznati vozač se bez zaustavljanja udaljio s mjesta događaja, a da nije pružio pomoć osobi u opasnosti koju je sam prouzročio.

67-godišnjakinja je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu Virovitica na pružanje liječničke pomoći gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život.

Tragovi nesreće

Slijedi daljnji rad na otkrivanju počinitelja prometne nesreće i podnošenje kaznene prijave nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.

Ono što su nam još potvrdili iz nadležne PU jest da se intenzivno traga za počiniteljem, a sudeći prema prijašnjim, sličnim incidentima, za očekivati je da se otkrije koje vozilo je sudjelovalo u nesreći.

-Rezultati očevida mogu pokazati koja je bila marka vozila, jer često ostaju tragovi na mjestu nesreće. K tome, obično se i svjedoci prisjete nekih detalja koji mogu pomoći u istrazi - kazali su nam iz PU bjelovarsko - bilogorske.