Fotografija: Foto: Bruno Konjević/CROPIX (ilustracija)
Foto: Bruno Konjević/CROPIX (ilustracija)

Dobio ovrhu za neplaćene račune za mobitel: "S tim teleoperaterom nikad nisam sklopio ugovor"

Mladić iz Grubišnog Polja saznao je da ima otvorena tri pretplatnička računa kod telekomunikacijskog operatera tek kada je dobio prijedlog za ovrhuMladić iz Grubišnog Polja prijavio je jučer policiji da mu je netko ukrao osobne podatke i oštetio ga za više tisuća kuna.

Naime, kako je izvijestila PU bjelovarsko-bilogorska, 25-godišnjak je 5. prosinca u Policijskoj postaji Grubišno Polje podnio kaznenu prijavu zbog kaznenih djela „Prijevara“ iz članka 236. stavka 1. i „Neovlaštena uporaba tuđih podataka“ iz članka 146. stavka 1. Kaznenog zakona. 

U prijavi je naveo da je dobio obavijest Općinskog suda u Bjelovaru o prijedlogu za ovrhu te da mora ispuniti svoju obvezu prema ovrhovoditelju, odnosno da u roku od 15 dana mora platiti više tisuća kuna.

- Nakon toga je kontaktirao ovrhovoditelja te je saznao da je dužan jednom telekomunikacijskom operateru. Zatim je njih kontaktirao i saznao da kod njih ima otvorena tri pretplatnička ugovora. Budući da kod njih nije nikada sklopio ugovor niti je korisnik njihovih usluga, odlučio je to prijaviti policiji - kažu u policiji i ističu kako u vezi navedenog slijedi kriminalističko istraživanje.

Dobijete informaciju odmah, pratite nas na Facebooku!