Fotografija: Daruvarčanin je nepoznatoj osobio poslao fotogradfiju svoje bankovne kartice/Getty Images/iStockphoto
Daruvarčanin je nepoznatoj osobio poslao fotogradfiju svoje bankovne kartice/Getty Images/iStockphoto

Daruvarčanin htio kupiti alat na društvenoj mreži pa ostao bez više desetaka tisuća kuna

Policija upozorava građane da nikome ne daju detalje o svom bankovnom računu kao što su stanje računa, serijski broj kartice, broj računa, rok valjanosti kartice ili CVV brojDaruvarčanin (49) podnio je kazneni prijavu protiv nepoznatog počinitelja nakon prevare na internetu zbog koje je ostao bez povećeg novčanog iznosa.

Naime, Daruvarčanin je prošlog četvrtka u večernjim satima putem jedne društvene mreže dogovarao kupnju alata s čovjekom za kojeg je vjerovao da je prodavač. 

Budući da je bio zadovoljan s dogovorom, lažnom je prodavaču dao svoje osobne podatke, a također je za njega i fotografirao svoju bankovnu karticu. 

No, vrlo brzo je shvatio da je prevaren jer je nedugo nakon "zaključenja posla" vidio da mu je netko s tekućeg računa podignuo nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policija još jednom upozorava sve građane da nikome ne daju detalje o svom bankovnom računu. To se, dakle, odnosi na stanje računa, serijski broj kartice, broj računa, rok valjanosti kartice ili CVV broj kako ne bi postali žrtve kaznenih djela prijevara.

Budući da su prevare preko društvenih mreža česte, građani bi također trebali internetske kupnje obavljati preko službenih stranica ovlaštenih trgovina.