Fotografija: Foto: Ivan Mijic/CROPIX (ilustracija)
Foto: Ivan Mijic/CROPIX (ilustracija)

Čovjek po Končanici vozio s 3,39 promila, drugi u Bastajima jurio 114 km/h

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama PU bjelovarsko-bilogorske dogodilo se 10 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, kažu iz policijeTijekom prošlog vikenda, policija je nastavila s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, kao što su: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Policijski službenici PU u tom su periodu utvrdili ukupno 79 prekršaja od čega izdvajaju: 

- 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija alkohola u količini od 3,39 g/kg izmjerena je kod 64-godišnjeg vozača u Končanici

- 33 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Bastajima i iznosila je 114 km/h, na dionici kolnika gdje je ograničenje 50 km/h,

- 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa 

- 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom

- 17 ostalih prekršaja.

Mobitel i pojas

Dodatno su policijski službenici na području policijske uprave u petak 16. prosinca od 9 do 12 sati proveli pojačani nadzor prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji te ne korištenja sigurnosnih pojaseva.

U tom nadzoru utvrdili su ukupno 18 prekršaja, od toga je njih 14 bilo u skladu s akcijom. Kontrolirano je 40 vozila te je utvrđeno četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji te 10 prekršaja ne korištenje sigurnosnog pojasa.

10 prometnih nesreća

Od 16. do 18. prosinca 2022. godine, na prometnicama Policijske uprave bjelovarsko- bilogorske dogodilo se 10 prometnih nesreća. Od toga devet s materijalnom štetom, od čega četiri na daruvarskom, po dvije na bjelovarskom i čazmanskom području te jedna na grubišnopoljskom području. U jednoj prometnoj nesreći na bjelovarskom području dvije osobe su lakše ozlijeđene.

- S ciljem smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti, poduzimanje navedenih mjera u prometu se nastavlja. Ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske. 

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!