Fotografija: Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX

Muškarac po Čazmi vozio s 2,14 promila, drugi kroz Prespu jurio 129 km/h

Tijekom vikenda na prometnicama naše PU dogodila se jedna prometna nesreća na grubišnopoljskom području u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, kažu iz policijeProteklog vikenda povodom narodnog običaja krštenja mošta („Martinja“) i očekivanog povećanog broja sudionika u cestovnom prometu, s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske svoje su aktivnosti dodatno usmjerili na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Alkotestirano 193 vozača

Kako kažu, tijekom vikenda alkotestirano je 193 vozača.

- U noći sa subote na nedjelju 12./13. studenog na području policijske uprave proveden je pojačani nadzor prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili droga. Prilikom nadzora utvrđeno je 26 prekršaja, od čega je njih devet bilo u skladu s akcijom. Alkotestiran je 91 vozač, izvijestili su iz policije.

Dodaju i to da su tijekom proteklog vikenda policijski službenici ukupno utvrdili 84 prometna prekršaja od čega izdvajaju:

- 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,14 g./kg., izmjerena kod 34-godišnjeg vozača u Čazmi,

- 5 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je u Prespi i ona je iznosila 129 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70 km/h,

- 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

- 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te

- 35 ostalih prekršaja.

Jedna prometna nesreća

U navedenom razdoblju na prometnicama naše policijske uprave dogodila se jedna prometna nesreća na grubišnopoljskom području te je u njoj jedna osoba lakše ozlijeđena.

Pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer se prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.