Fotografija: I ovog vikenda policija najavljuje veliku akciju/ Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX
I ovog vikenda policija najavljuje veliku akciju/ Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

I ovog vikenda policija provodi veliku akciju. U nedjelju poseban naglasak na motocikliste

U poduzimanje aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u kontroli prometa, kažu iz policijeU cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policijski će službenici i ovog vikenda na području cijele Republike Hrvatske od petka 19. do nedjelje 21. kolovoza nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja - recidivistima.

Kako kažu iz PU bjelovarsko-bilogorske, u poduzimanje aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u kontroli prometa.

U nedjelju posebna kontrola motociklista

- Na području naše policijske uprave u nedjelju 21. kolovoza od 12 do 20 sati provest će se pojačani nadzor prekršaja mopedista i motociklista. Kontrolirat će se vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nepropisna brzina kretanja, ne nošenje motorističke kacige, tehnička ispravnost i drugi teži prekršaji i kaznena djela u cestovnom prometu, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.