Fotografija: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska svaki vikend provodi akciju kojoj je cilj smanjiti broj prometnih nesreća/Foto: Nikolina Vuković Stipaničev/CROPIX
Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska svaki vikend provodi akciju kojoj je cilj smanjiti broj prometnih nesreća/Foto: Nikolina Vuković Stipaničev/CROPIX

Bjelovarčanka sjela za upravljač s čak 2,39 promila alkohola u krvi

Policija je na području Daruvara zatekla vozača kako vozi 101 kilometar na sat na cesti na kojoj je ograničenje 70. Tijekom vikenda se dogodilo pet prometnih nesreća, a u jednoj od njih dvije su osobe lakše ozlijeđeneBjelovarsko-bilogorska policija provela je od petka do nedjelje dvije preventivno-represivne akcije na području županije.

Prvo su u petak 18. prosinca od 9 do 12 sati proveli akciju kojoj je bio cilj sankcioniranje prekršaje koje čine pješaci, ali i vozači u odnosu na pješake. Utvrđen je ukupno 31 prekršaj od kojeg ističu 12 prekršaja pješaka koji su prelazili cestu van obilježenog pješačkog prijelaza i jedan prekršaj vozača koji nije propustio pješaka koji je stupio na obilježeni pješački prijelaz.

Najteži prekršaji u prometu

Nakon toga su nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tako su u razdoblju od 18. do 20. prosinca utvrdili ukupno 86 prekršaja i to dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 25 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 25 vozača nije koristilo sigurnosni pojas, a jedan je koristio mobitel za vrijeme vožnje. Zabilježili su i 33 ostalih prekršaja.

Akcija se nastavlja

Policija ima i rekorderku po promilima. Tijekom proteklog vikenda najpijanija je bila 40-godišnja vozačica na području Bjelovara, a izmjereno joj je 2,39 promila alkohola u krvi.

Najviše se jurilo na području Daruvara gdje je policija uhvatila vozača kako vozi 101 kilometar na sat na cesti na kojoj je ograničenje 70. 

U navedenom razdoblju na prometnicama Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodilo se pet prometnih nesreća, a u jednoj su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Poduzimanje preventivno-represivnih mjere s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu se nastavlja.