Fotografija: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska tijekom proteklog vikenda utvrdila je 102 prometna prekrašaja/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX
Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska tijekom proteklog vikenda utvrdila je 102 prometna prekrašaja/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX

Vozač iz Narte jurio 135 kilometara na sat po cesti na kojoj je dopuštena brzina 60

Šest vozača uhvaćeno je kako vozi pod utjecajem alkohola, a najveću izmjerenu koncentraciju od 1,88 promila alkohola imao je 55-godišnjak s područja Čazme. Čak 30 vozača vozilo je brzinom većom od dopuštenePolicijaci PU bjelovarsko-bilogorske proveli su ovaj vikend akciju pojačanog nadzora prometa i utvrdili 102 prometna prekršaja.

Šest vozača uhvaćeno je kako vozi pod utjecajem alkohola, a najveću izmjerenu koncentraciju od 1,88 promila alkohola imao je 55-godišnjak s područja Čazme. Čak 30 vozača vozilo je brzinom većom od dopuštene.

Deset vozača nije bilo vezano

Tako je titulu neslavnog rekordera ovaj vikend ponio jedan vozač u Narti koji je jurio 135 kilometara na sat na cesti na kojoj je ograničenje 60 kilometara na sat. Deset vozača nije bilo vezano pojasom, dok je njih 15 uhvaćeno kako koristi mobitel tijekom vožnje. 

" U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom bez ozlijeđenih osoba. Poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu se nastavlja pa policija poziva sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa", poručili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.