Fotografija: Župan Marko Marušić i načelnik Općine Berek Mato Tonković/Foto: BBŽ
Galerija
Župan Marko Marušić i načelnik Općine Berek Mato Tonković/Foto: BBŽ

Župan Marušić posjetio općinu Berek: "Iznimno je važno da zadržimo mlade u ovoj općini"

Nakon radnog sastanka s općinskim načelnikom Matom Tonkovićem i njegovim suradnicima, župan je obišao neke od projekata koji se realizirajuŽupan Marko Marušić boravio je u radnom posjetu općini Berek. Nakon radnog sastanka s općinskim načelnikom Matom Tonkovićem i njegovim suradnicima obišao je neke od projekata koji se realiziraju, javljaju iz BBŽ-a.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Posjetili su Kulturni centar vrijedan 10 milijuna kuna koji će se svečano otvoriti za Dan općine, 29. rujna. Zgrada sama proizvodi svoju struju i toplinu za grijanje, što je iznimno važno u trenutačnoj situaciji s energentima. Župan je čestitao načelniku i njegovom timu na završenom projektu.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Obišli su i radove na kanalizacijskoj mreži koji su ukupno vrijedni 9 milijuna kuna. To će znatno utjecati na podizanje komunalnog standarda u općini.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Načelnik me upoznao s projektima. Dotaknuli smo se i rada ambulante u Bereku. Znamo problematiku i nedostatak liječnika, stoga mi je drago da Berek ima liječnika. Zajedno sudjelujemo u programu zapošljavanja žena „Zaželi“ i čekamo rezultate resornog ministarstva da se taj program nastavi jer izaziva veliko zanimanje – kazao je župan Marušić dodajući da je zadržavanje mladih ljudi u Bereku iznimno važno.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Načelniku Mati Tonkoviću iznimno je drago da se suradnja sa županijom nastavlja, a očekuje ju i u budućim zajedničkim projektima.

- Upoznao sam župana Marušića s našom općinom koja je jedna od najmanjih u županiji, ali po broju projekata itekako velika. Župan je upoznat što smo radili i kakvi su nam planovi. Imamo odličnu suradnju i mnoge zajedničke projekte poput treće faze programa „Zaželi“ te izgradnje ceste - kazao je načelnik Tonković te dodao kako je u planu nadogradnja osnovne škole, piše na stranicama BBŽ-a.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ