Fotografija: Podzemno skladište plina bit će gotovo iduće godine, moglo se čuti tokom jučerašnjeg obilaska/Foto: BBŽ
Galerija
Podzemno skladište plina bit će gotovo iduće godine, moglo se čuti tokom jučerašnjeg obilaska/Foto: BBŽ

Marušić u Grubišnom Polju: "Iduće će godine podzemno skladište plina biti u funkciji"

U ovom vremenu energetske krize taj projekt je od iznimnog značaja za sve građane Hrvatske i jako je važno da radovi idu prema planu i da će u drugom kvartalu iduće godine projekt biti dovršen, kazao je župan MarušićGRUBIŠNO POLJE – Bjelovarsko – bilogorski župan Marko Marušić sa zamjenicom Marijom Jungić boravio je u radnom posjetu Grubišnom Polju, javljaju iz BBŽ.

Gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh i njegovi suradnici tom prilikom predstavili su im najvažnije investicijske projekte koji se provode ili su već završeni na području grada.

Rekonstrukcija državne ceste D5

- U sve naše investicije, a ima ih puno, na neki način uključena je i Županija i danas je ovo prilika da sa županom porazgovaramo o svim tim zajedničkim investicijama, ne samo o ovima koje su u tijeku ili su već završene nego i o onima koje planiramo u novom investicijskom razdoblju u periodu 2022. – 2027. i mogućnostima koje nam se pružaju kroz europske fondove – kazao je gradonačelnik Mađeruh izražavajući zadovoljstvo zbog županov posjeta.

Obilazak gradilišta Podzemnog skladišta plina/Foto: BBŽ
Obilazak gradilišta Podzemnog skladišta plina/Foto: BBŽ

Sa svojim domaćinima župan je razgovarao o upravo završenom asfaltiranju dionice županijske ceste do Orlovca vrijednom nešto više od 870 tisuća kuna, a koju je ŽUC financirao u stopostotnom iznosu. Bilo je riječi i o rekonstrukciji državne ceste D5 u dužini od pet kilometara te o velikom državnom projektu izgradnji podzemnog skladišta plina koji na zadovoljstvo svih napreduje prema planu.

Podzemno skladište plina

Domaćini su se svojim gostima pohvali i s postignućem Laboratorija za analizu tla koji posluje u okviru tamošnje Razvojne agencije AGRO, a koji je jedini laboratorij na području županije koji ima certifikat i ovlaštenje za analizu tla koje daje Ministarstvo poljoprivrede. Zadovoljan viđenim župan Marušić pohvalio je svoje domaćine za sva postignuća i realizaciju brojnih projekata.

Radovi teku prema planu/Foto: BBŽ
Radovi teku prema planu/Foto: BBŽ

- Drago mi je što sam danas ovdje i što mogu vidjeti da se ovdje doista puno radi. Čestitam gradonačelniku i njegovim suradnicima na realizaciji ovih brojnih projekata, a drago mi je da je i Županija uključena u neke od njih poput projekta asfaltiranja županijske ceste do Orlovca. Posebno mi je drago što dobro napreduje najvažniji projekt na ovom području, a to je državni projekt izgradnje podzemnog skladišta plina. U ovom vremenu energetske krize taj projekt je od iznimnog značaja za sve građane Hrvatske i jako je važno da radovi idu prema planu i da će u drugom kvartalu iduće godine projekt biti dovršen i skladište stavljeno u funkciju – kazao je župan Marušić.

Odgovarajući na novinarska pitanja vezana za skori početak školske godine i energetsku krizu te učinke koje bi ona mogla imati na provođenje nastave u školama, župan je jasno poručio da će se bez obzira na sve nastava provoditi i da djeca sigurno neće biti u hladnim učionicama, javljaju iz BBŽ.