Fotografija: Župan Marušić posjetio je vatrogasce iz BBŽ-a koji su na dislokaciji u Konavlima/Foto: BBŽ
Galerija
Župan Marušić posjetio je vatrogasce iz BBŽ-a koji su na dislokaciji u Konavlima/Foto: BBŽ

Župan Marušić obišao vatrogasce iz BBŽ-a u općini Konavle: "Hvala na svemu što činite"

Boravak vatrogasaca iz BBŽ-a na jugu planiran je u šest ili sedam dvotjednih smjena. Skupinu čine petorica vatrogasaca i to je već treća smjena koja je tamo, kažu iz BBŽ-aPraksa u kojoj zbog povećane učestalosti požara manje skupine vatrogasaca iz kontinentalnih županija tijekom ljeta odlaze pomagati kolegama u priobalju, nastavljena je i ove godine. Prema toj praksi vatrogasci s područja Bjelovarsko-bilogorske još od 2017.godine svakog ljeta svoje protupožarne zadaće izvršavaju kao dio Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik, stacionirane u Zvekovici, naselju u općini Konavle u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, piše BBŽ.

Susret sa županom/Foto: BBŽ
Susret sa županom/Foto: BBŽ
Vatrogasac iz daruvarskog područja sa županom/Foto: BBŽ
Vatrogasac iz daruvarskog područja sa županom/Foto: BBŽ

Ove godine njihov boravak na jugu Hrvatske planiran je u šest ili sedam dvotjednih smjena, a prva smjena s radom je započela još 23. lipnja. Skupinu čine petorica vatrogasaca i to je sad već treća smjena koja je tamo na dispoziciji. A upravo njih za svog boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji posjetio je župan Marko Marušić.

Obišao vatrogasni centar

Svoj odlazak na svečano otvorenje Pelješkog mosta tako je iskoristio i za susret sa svojim vatrogascima. Tom prigodom susreo se i sa zapovjednikom Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik Nikšom Miletićem koji ga je proveo kroz vatrogasnu postaju pokazavši mu gdje su vatrogasci smješteni, spremišta njihove opreme i vatrogasni operativni centar. Župan se zahvalio našim vatrogascima na svemu što čine za naše građane štiteći njihove živote i imovinu te dodao da mu je iznimno drago i da je ponosan što vatrogasci iz Bjelovarsko-bilogorske županije pomažu u intervecnijama na najugroženijim prostorima.

Obilazak vatrogasnog centra//Foto: BBŽ
Obilazak vatrogasnog centra//Foto: BBŽ
Zajednička fotografija//Foto: BBŽ
Zajednička fotografija//Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Uz župana vatrogasce su posjetili predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Silvestar Štefović i županijski vatrogasni zapovjednik Josip Heger, piše BBŽ.