Fotografija: Prijam kod župana/Foto: BBŽ
Galerija
Prijam kod župana/Foto: BBŽ

Glavni vatrogasni zapovjednik posjetio BBŽ: "Možete biti ponosni na svoje vatrogasce"

Svi zajedno pozvani smo unaprjeđivati sustav vatrogastva jer samo u zajedništvu možemo ići naprijed i biti spremni odgovoriti svim zadaćama koje se nađu pred nama, kazao je TucakovićU povodu Dana hrvatskih vatrogasaca, blagdana sv. Florijana, nebeskog zaštitnika vatrogasaca, župan Marko Marušić primio je glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića i izaslanstvo županijske Vatrogasne zajednice na čelu s predsjednikom Silvestrom Štefovićem i glavnim vatrogasnim zapovjednikom Bjelovarsko-bilogorske županije, Josipom Hegerom. Razgovaralo se o aktualnom stanju u županijskom vatrogastvu i mogućnostima unaprjeđenja međusobne suradnje, javljaju iz BBŽ-a.

Nisu se smanjivala sredstva

-U ime Bjelovarsko-bilogorske županije i u svoje osobno želim vam čestitati blagdan sv. Florijana, Dan hrvatskih vatrogasaca i ovom prigodom naglasiti iznimno dobru suradnju između Bjelovarsko-bilogorske županije i vatrogasaca s područja naše županije. Želim vam zahvaliti na svemu što činiti za nas i naše građane, ne samo u svom redovnom djelovanju, nego i u svim izvanrednim okolnostima kojih u protekle dvije godine nije nedostajalo, od poplava i potresa do pandemije. U svemu tome ste sudjelovali i pomogli našim stanovnicima i na tome vam veliko hvala – kazao je župan Marušić naglašavajući da ga veseli dosadašnja dobra suradnja, no da treba težiti da ona bude još bolja. Župan je nazočne podsjetio da je u proračunu vatrogastvo gotovo jedina stavka koju se nije smanjivalo.

Zajednička fotografija ispred zgrade Županije/Foto: BBŽ
Zajednička fotografija ispred zgrade Županije/Foto: BBŽ

-Unatoč našoj lošoj financijskoj situaciji tu stavku nismo smanjivali, jer mislimo da za vatrogastvo jednostavno novca mora biti – poručio je župan naglašavajući da su vatrogascima vrata županije uvijek otvorena.

1061 operativni vatrogasac

Dobru suradnju sa Županijom u svom obraćanju naglasili su i predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Silvestar Štefović i glavni vatrogasni zapovjednik BBŽ-a Josip Heger koji je tom prigodom naglasio da na području županije kroz različite vatrogasne organizacije djeluje ukupno 7778 članova od kojih je 1061 operativni vatrogasac. Zadovoljstvo organizacijom i djelovanjem vatrogastva na području županije iskazao je i glavni vatrogasni zapovjednik RH.

-Pratim i dobro mi je poznato sve što kao vatrogasci radite i ovom prigodom želim naglasiti da posebno cijenim vašu suradnju s jedinicama lokalne i područne samouprave i sa svim drugim službama koje čine sustav civilne zaštite. Poštovani župane, možete biti ponosni na svoje vatrogasce, kako na profesionalne, tako i na dobrovoljne bez kojih profesionalci teško mogu funkcionirati. Svi zajedno pozvani smo unaprjeđivati sustav vatrogastva i njegovati međusobnu suradnju jer samo u zajedništvu možemo ići naprijed i biti spremni odgovoriti svim zadaćama koje se nađu pred nama – kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković čestitajući svim pripadnicima vatrogastva Dan hrvatskih vatrogasaca i blagdan sv. Florijana, njihova zaštitnika, piše BBŽ.