Fotografija: Bilogora postaje turistički sve popularnija/ Foto: TZ Bilogora-Bjelovar
Bilogora postaje turistički sve popularnija/ Foto: TZ Bilogora-Bjelovar

Želite postati interpretator baštine? Sve detalje besplatno doznajte u petak u Bjelovaru

"Projekt je namijenjen mladima, nezaposlenima, poslodavcima i zaposlenima u turizmu, a uključuje savjetovanje, edukaciju te godišnju članarinu i licenciju za polaznike", kažu organizatoriU organizaciji udruge „Bilogorski turistički put“ i Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, ovog petka u Bjelovaru će se održati uvodno predavanje i iskaz interesa za petodnevni tečaj Interpretatora baštine.

- Naš bilogorski kraj bilježi sve bolje turističke brojke i to je vidljivo i u broju dolazaka, ali i broju noćenja. Kako bismo zajedno nastavili doprinositi turističkom razvoju, potrebna je suradnja svih dionika, a tu su najvažnije Općine, Gradovi te Turističke zajednice, ali i udruge, kažu organizatori te nastavljaju.

- Projekt petodnevnog tečaja Interpretatora baštine namijenjen je mladima, nezaposlenima, poslodavcima i zaposlenima u turizmu, a uključuje savjetovanje, 5-dnevnu edukaciju, organizaciju, materijale te godišnju članarinu i licenciju za polaznike, poručili su.

Ceftificirani vodič i trener interpretacije

Inače, voditelj tečaja je Dubravko Fijačko, certificirani vodič i trener interpretacije, višegodišnjim iskustvom u turizmu, komunikacijama i održivom razvoju (EUROPARC), a ulaz na uvodno predavanje je besplatan.

Kao što smo već rekli, uvodno predavanje održat će se u petak, 12. siječnja, s početkom u 17 sati u velikoj vijećnici Grada Bjelovara.

Inače, u planu je da petodnevni tečaj sadrži vježbe kroz praksu i jednostavnu primjenu znanja te predstavlja izazov kako efektno približiti baštinu gostima na blizak, razumljiv i jednostavan način. Cilj je razvijanje vještina neophodnih za vodiče te odgovaranje na promjene i razvoj zahtjeva i navika tržišta.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku