Fotografija: Potpisano je  38 ugovora/Foto: BBŽ
Galerija
Potpisano je  38 ugovora/Foto: BBŽ

Iznajmljivačima 86.500 € za nove kapacitete: "U 2023. otvoreno 6 novih kuća za odmor"

"U usporedbi s prvih šest mjeseci prošle godine, ove godine imamo 30 posto više noćenja i više dolazaka", poručio je župan MarušićBjelovarsko-bilogorska županija i Turistička zajednica BBŽ-a sa 86.500 eura podržali su pružatelje usluga smještaja s područja Županije. 

Župan Marko Marušić i direktor TZ BBŽ-a Marcel Medak na izletištu "Na malenom brijegu" na području općine Velika Pisanica uručili su iznajmljivačima smještajnih kapaciteta ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za podizanje kvalitete pružatelja usluga smještaja s područja naše županije, piše BBŽ.

30 posto više noćenja i dolazaka

Župan Marušić istaknuo je kako je jedan od osnovnih ciljeva Bjelovarsko-bilogorske županije i TZ BBŽ-a što bolja kvaliteta smještajnih kapaciteta na području cijele županije.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Kao što znate, završen je još jedan javni poziv za dodjelu beposvratnih sredstava u svrhu podizanja kvalitete pružatelja usluga smještaja s područja naše županije. Za ovaj javni poziv osigurali smo 86.500 eura. Prijavljenih je bilo 42, a njih 38 zadovoljilo je uvjete. Kao što znate cilj nam svake godine podizati kvalitetu smještaj, kazao je Marušić te dodao da u usporedbi s prvih šest mjeseci prošle godine s prvih šest mjeseci ove godine imamo 30 posto više noćenja i više dolazaka što jasno pokazuje kako turizam u našoj županiji napreduje.

Zadovoljan ovogodišnjim javnim pozivim je i Marcel Medak direktor županijske turističke zajednice.

Dodatni sadržaji

- Iznajmljivači koji ostvare pravo na potporu dužni su uložiti isto toliko vlastitih sredstava. Odnosno u smještajne kapacitete ulaže se duplo više novca od ukupne vrijednosti ovog javnog poziva. Ulaže se većinom u dodatne sadržaje kako bi se gosti osjećali što zadovoljno, kazao je Medak.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Tijekom 2023. godine otvoreno je 17 novih smještajnih subjekata, od čega 11 soba i apartmana, te šest kuća za odmor. Njihov smještajni kapacitet iznosi 34 smještajne jedinice sa 92 kreveta, javljaju iz BBŽ-a.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!