Fotografija: Držimo im palčeve/Foto: MojPortal
Galerija
Držimo im palčeve/Foto: MojPortal

Pet destinacija iz BBŽ-a ušlo u izbor za nagradu "Suncokret ruralnog turizma“

To su Poilovlje – Centar za posjetitelje Natura 2000 Garešnica, Medjame Čazma, Romska kuća Maglenča te dvije destilerije, daruvarska Wise Grus i 3MK iz Zrinskog TopolovcaZavršile su prijave za turističku nagradu „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ čiji je nositelj Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”. Pobjednici ovog projekta, u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost i povezuju sudionici ruralnoga turizma, bit će proglašeni iduće godine, no nedavno su povjerenstva obišla kandidate.  

Berba lavande ispred Romske kuće/Foto: Romska kuća
Berba lavande ispred Romske kuće/Foto: Romska kuća
Foto: Destilerija Wise Grus
Foto: Destilerija Wise Grus
Poilovlje iz zraka/Foto: Saša Selihar/MojPortal.hr
Poilovlje iz zraka/Foto: Saša Selihar/MojPortal.hr
Medjame Čazma/Foto: D. Kirin
Medjame Čazma/Foto: D. Kirin

Na popisu kandidata je pet lokacija iz Bjelovarsko- bilogorske županije, koje radi ocjenjivanja obilazi službeno povjerenstvo. Među njima su Poilovlje – Centar za posjetitelje Natura 2000 Garešnica, Medjame Čazma, Romska kuća Maglenča te dvije destilerije- daruvarska Wise Grus i 3MK iz Zrinskog Topolovca.

Marcel Medak i Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković
Marcel Medak i Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković

Na „Danima hrvatskog turizma“ u Rovinju, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, sudjeluje župan Marko Marušić te direktor županijske turističke zajednice, Marcel Medak,piše KruGarešnica.

Također, Rovinj je danas domaćin dvodnevnog tradicionalnog susreta djelatnika i ostalih dionika u turističkom sektoru „Dani hrvatskog turizma“. Između ostalog, razgovara se o turističkom potencijalu, ali i rezultatima, a dodjela nagrada otkrit će najzaslužnije za još jednu uspješnu turističku godinu koja, zasad, prema sustavu eVisitor, broji povećanja te ostvarenje od 20 milijuna dolazaka i preko 106 milijuna noćenja turista, podsjeća KruGarešnica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!