Fotografija: Događanja u sklopu Ljeta u dvorcu izmamila su proteklih tjedana brojne Daruvarčane da osobno vide što se to sve odvija u njihovom gradu/Foto: Saša Selihar
Galerija
Događanja u sklopu Ljeta u dvorcu izmamila su proteklih tjedana brojne Daruvarčane da osobno vide što se to sve odvija u njihovom gradu/Foto: Saša Selihar

Završnica Ljeta u dvorcu: "Večeras od 20 sati uživajte u poeziji, glazbi i vinu"

Večer ćemo posvetiti daruvarskom pjesniku Damiru Horvatu Zacskaiju. Svojim stihovima predstavit će se amaterski pjesnici, a društvo će nam praviti Swing time kvartet, kazala je IvandekićDARUVAR - U dvorcu grofa Jankovića večeras se održava posljednje događanje u sklopu prve manifestacije "Ljeto u dvorcu". Riječ je o aktivnosti "Daruvar voli svoje pjesnike".

Kako nam kaže Marija Ivandekić, v. d. ravnateljice Zavičajnog muzeja, na početku ljeta sve je započelo poezijom, vinom i glazbom, pa je red da tako i završi.

Swing time kvartet

- Ovu našu ljetnu priču u dvorcu završavamo s poezijom. Večer ćemo posvetiti našemu daruvarskom pjesniku Damiru Horvatu Zacskaiju. Svojim stihovima predstavit će se daruvarski amaterski pjesnici, a društvo će nam kroz cijelu večer praviti i daruvarski Swing time kvartet, kazala je Ivandekić i dodala kako će se sve aktivnosti zbog nestabilnog vremena ipak održati unutar dvorca.

Dođite svi večeras u dvorac, čekaju vas glazba, vino i poezija/Foto: Grad Daruvar
Dođite svi večeras u dvorac, čekaju vas glazba, vino i poezija/Foto: Grad Daruvar

Podsjetimo, daruvarski dvorac grofa Jankovića nedavno je postao Zavičajni muzej pa su čelni ljudi Muzeja u suradnji s Gradom Daruvarom osmislili program koji je uvelike obogatio kulturno-zabavnu ponudu u Daruvaru tijekom proteklih tjedana.

Budući da se nova ljetna manifestacija približila samome kraju, upitali smo Ivandekić kako je zadovoljna svim održanim aktivnostima tokom proteklih tjedana.

Pozitivni komentari

- Moj tim i ja smo prezadovoljni, nismo niti očekivali toliku posjećenost budući da se radi o tek prvoj, ali nikako posljednjoj ljetnoj manifestaciji. Što se tiče povratnih komentara građana, mislim da smo na dobrom putu.

V.d. ravnateljice Zavičajnog muzeja Daruvar Marija Ivandekić/Foto: Privatni album
V.d. ravnateljice Zavičajnog muzeja Daruvar Marija Ivandekić/Foto: Privatni album

Sve ovo što smo ove godine osmislili i organizirali pokazatelj nam je i za ubuduće na čemu poraditi, što dodati, a što možda izostaviti. Ovim putem pozivam sve građane da dođu večeras u 20 sati u dvorac i lijepo se zabave u opuštenoj atmosferi. Čekaju ih dobri stihovi, odlična glazba i raznovrsna vina naših domaćih vinara, zaključila je Ivandekić.

Zdenka Kovačiček oduševila je glasom i pojavom/Foto: Grad Daruvar
Zdenka Kovačiček oduševila je glasom i pojavom/Foto: Grad Daruvar